Başbakan banka soyguncusuna benziyor!

Başbakan banka soyguncusuna benziyor!

Britanya Avam Kamarası Başkanı Bercow, parlamentoyu dikkate almayan Başbakan Boris Johnson’ı banka soyguncusuna benzetti.

Britanya Avam Kamarası Başkanı Bercow, İngiltere Başbakanının Brexit konusunda parlamento görüşünü dikkate almamasını eleştirerek, tutumunun banka soyguncularına benzediğini söyledi.

IRNA’nın bildirdiğine göre muhalefet cephesinden John Bercow, Başbakan’ın Brexit ile ilgili parlamento yasasına aldırmadığını ve bu yüzden çaldığı parayı hayır işlerde harcamak isteyen banka soyguncusuna benzediğini söyledi.

Bercow başbakan Johnson’un meclis yasasını saf dışı bırakması halinde, ona karşı tüm yasal süreçler ve kapasiteleri devreye sokacağını belirtti ve ülkenin AB’den ayrılmasının ancak parlamentonun onayı ile gerçekleşebileceğini ifade etti.
Anlaşmasız Brexit sonucu Britanya’yı bekleyen sonuçlar ile ilgili senaryoların açıklanmasının ardından ülke içindeki itiraz sesleri daha da yükselmeye başladı, bu yüzden Britanyalı muhalif milletvekilleri meclisin bir an önce açılmasını istediler.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *