Muhammed ismi Fransa’da ilk 20’ye girdi

Muhammed ismi Fransa’da ilk 20’ye girdi

Fransa genelinde çocuklara en çok verilen 20 isim arasında geçen yıl Muhammed isminin de ilk kez yer aldığı kaydedildi.

Fransa Ulusal İstatistik Ofisi (INSEE), 2018 yılında doğan çocuklara verilen isimler arasında ilk kez Muhammed isminin de ilk 20’de olduğu açıklandı. 2019 yılında şimdiye kadar Fransa’da doğan 2 bin 500 çocuğa Muhammed isminin verildiği kaydedildi.

Muhammed, dünyada en popüler erkek ismi

Fransızlar için çocuk isimleri öneren “l’Officiel des Prenoms” adlı yayının editörü Stephanie Rapoport, bunun şaşırılacak bir durum olmadığını belirtti. Özellikle Kuzey Afrika kökenli Müslüman ailelerde, ilk doğan erkek çocuğa Muhammed isminin verilmesinin bir gelenek olduğunu söyledi. Ayrıca Rapoport, Muhammed isminin dünya genelinde erkek çocuklarına en çok verilen isim olduğuna dA dikkat çekti. Dünyadaki en popüler kız isminin ise ise “Marie”(Maria) olduğunu aktardı.
Fransa’da 2019 yılında doğan bebeklere en çok verilen diğer isimler arasında ise Emma, Jade, Louise, Alice, Chloé, Adam, Gabriel ve Lina olduğu belirtildi.

Göçmen çocukları arasında Türklerin oranı yüzde 4

Fransa’da INSEE tarafından daha önce yayınlanan başka raporda da 2015 yılında ülkede doğan 7,3 milyon çocuğun en az bir ebeveyninin yabancı olduğunu ortaya koymuştu. Bu kişilerin yüzde 45’ini Avrupa kökenliler oluştururken yüzde 42’sini ise çoğunluğu Müslüman olan Afrika’daki ülkelerden gelenler oluşturdu. Afrika kökenlilerinin yüzde 15’inin Cezayir, yüzde 11’inin Fas, yüzde 5’inin Tunus yüzde 11’ini ise Sahra Altı Afrika ülkelerinden geldiği kaydedildi. Göçmen çocukları arasında Türk kökenlilerin oranı ise yüzde 4 olarak tespit edildi.(fk)

(Perspektif.eu)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *