Erbaş: “İslam, güzellikleri dünyaya yaymayı emreder”

Erbaş: “İslam, güzellikleri dünyaya yaymayı emreder”

KKTC’den gelen öğrencilerle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İslam güzellikleri dünyaya yaymayı emreder, bunların başında da güzel ahlak gelir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) gelen öğrencilerle bir araya geldi.

Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği “Değerler Eğitimi” ve Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği “Yazımda Kardeşlik Var” projeleri kapsamında Türkiye getirilen öğrenciler, programlarına Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ı ziyaret ederek başladılar.

Medeniyetimizi yakından tanımak

Erbaş, ziyarette yapmış olduğu konuşmada öğrencileri Başkanlıkta görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, programın öğrenciler açısından hem Türkiye’yi hem de medeniyetimizi daha yakından tanımak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Kur’an-ı Kerim’in ilk inen ayetlerinden bahseden Başkan Erbaş, “İlk inen ayette, “Oku, yaratan Rabb’inin adıyla oku” buyruluyor, sonra ayetin devamında kalemden ve öğrenmekten bahsediyor. Bu da Kur’an’a inananların elinden kitap ve kalem düşmeyecek anlama gelir. Kur’an elinden düşmeyecek. Bizler bunun için Diyanet İşleri Başkanlığı olarak çocuklarımıza, gençlerimize, sizin gibi kardeşlerimiz için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Sizin daha birikimli bir insan olmanız ve toplumlara rehberlik edebilecek, yön verebilecek makamlara yükselebilmeniz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

“Kur’an-ı Kerim’i öğreneceğiz ve oradaki emirler doğrultusunda yaşayacağız”

Kur’an-ı Kerim’in Müslümanın hayatındaki önemine değinen Başkan Erbaş, “Biz şimdiden genç yaşımızda Kur’an-ı Kerim’i öğreneceğiz ve oradaki emirler doğrultusunda yaşamaya çalışacağız. Kur’an’ın ilk emrini ifade ettim, ‘oku’ydu. Başka hangi emirler var, namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek ve hacca gitmek. Bu emirleri öğreneceğiz. Bunlar ömrümüz boyunca yerine getirmemiz gereken emirler. Bir de Kur’an’da yasaklanan şeyler var. Biz onlara haram diyoruz. Bu haramlardan da uzak durmamız gerekiyor. İnşallah tüm bu emirleri ve yasakları güzel bir şekilde öğreneceksiniz ve topluma rehber olacaksınız. İslam güzellikleri dünyaya yaymayı emreder, bunların başında da güzel ahlak gelir” diye konuştu.

Başkan Erbaş, Müslümanın taşıması gereken özellikleri hatırlatarak, “Müslüman konuştuğu zaman yalan söylemez. Söz verdiği zaman sözünü yerine getirir. Kendisine bir şey emanet edildiği zaman emanete riayet eder, ihanet etmez” ifadelerini kullandı.

‘Önce iyi bir insan olmalıyız’ vurgusu

İslam’ın amacının insanları kötülüklerden uzak tutmak olduğunu söyleyen Erbaş, şöyle devam etti:

“Bizim dinimizin amacı, insanları kötülüklerden uzaklaştırmak. İslam’ın amacı toplum daha güzel, daha temiz olsun, insanlar yalan konuşmasınlar. Çünkü Peygamber Efendimiz, “Yalan kötülüğe götürür. Kötülük ise cehenneme götürür” buyuruyor. Kötülüklerden uzak duralım. Kötülüklerden hem kendimiz uzak olacağız hem de insanları uzaklaştıracağız. O açıdan dinimizi çok iyi öğrenmemiz lazım. Önce iyi bir insan olmalıyız. İyi bir insan da Kur’an-ı Kerim’deki emirleri yerine getirerek, yasaklardan uzak durarak olunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kur’an kurslarımızda, eğitim merkezlerimizde bunları öğretmeye çalışıyoruz.”

Konuşmanın ardından öğrenciler, Başkan Erbaş’a yanlarında getirdikleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağını hediye ettiler.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *