Filistinli esirleri görmeyen Guterres, İsrailli esirlerin şartsız bırakılmasını istedi

Filistinli esirleri görmeyen Guterres, İsrailli esirlerin şartsız bırakılmasını istedi

Siyonist işgal rejiminin zindanlarında tutulan 5 bin 700 Filistinli esiri görmezden gelen BM Genel Sekreteri Antonio Guterres İsrailli esirler için seferber oldu.

Guterres işgalci siyonist rejimin esirleriyle ilgili açıklamasında İsrailli esirlerin Gazze’nin durumunu ele alan her raporda gündeme getirileceğini söyledi. Guterres konuyu BM Genel Kurulu’nun önümüzdeki ay gerçekleştireceği toplantılarda devlet başkanlarıyla yapacağı görüşmelerde de gündeme getireceğini ifade etti.

Guterres, Ortadoğu Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov’dan da herhangi bir ittifak için Gazze’de rehin tutulan İsraillilerin serbest bırakılmasına dair 2474 sayılı BM kararının ruhuna uygun çalışma yapmasını isteyeceğini belirtti.

Guterres’in bu açıklamalarını Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri tarafından esir tutulan Hedar Golden adlı işgalci askerin anne ve babasıyla görüşmesi esnasında yaptığı ifade edildi.

Golden’in Guterres’in açıklamalarından cesaret alan babası ve kardeşi de Netanyahu’dan işgalci esirlerin alınması için daha aktif çalışma yapmasını isteyerek “uluslararası toplum”un bu konuda Netanyahu’dan daha iyi çaba sarf ettiği iddiasında bulundular.

Guterres, Gazze’ye gayri meşru bir saldırı esnasında esir alınan işgalci askerlerin serbest bırakılması için bu derece büyük çabalar harcarken, işgal rejiminin zindanlarında evlerine baskınlar düzenlenerek esir alınmış 5 bin 700 Filistinlinin bulunduğu, bunlardan da bin kişinin hasta olduğu gerçeğini hiç görmek istemiyor.

FHKC: Guterres’in Açıklamaları Utanç Verici ve İşgalden Yanadır

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Guterres’in açıklamalarının utanç verici ve tamamen işgal yönetiminden yana olduğunu dile getirdi.

FHKC, Guterres’in BM Genel Sekreteri sıfatıyla işgalci İsrail’den yana tavır sergilemek suretiyle toprakları işgal edilen bir halkın işgalcilere karşı bütün yollarla ve araçlarla mücadele etme hakkının olduğunu itiraf eden uluslararası kuralları görmezden geldiğine dikkat çekti.

FHKC açıklamasında, Hedar Golden de dâhil olmak üzere işgalcilerden esir edilen askerlerin 2014 yılında Gazze’ye yönelik haksız baskın ve saldırı esnasında esir alınmış olduklarına dikkat çekerek bu saldırıda binlerce Filistinlinin şehit edildiğini, yaralandığını veya esir alındığını hatırlattı.

FHKC, Guterres’in haksız saldırı esnasında esir edilen işgalci askerlerin serbest bırakılmasını istemek yerine siyonist işgal rejiminin zindanlarında oldukça zor şartlarda tutulan ve özgürlük istemelerinden dolayı mağdur edilen binlerce Filistinlinin özgürlüklerine kavuşturulmalarını istemesi gerektiğine dikkat çekti.

FHKC, uluslarası kurumun (BM) Filistin halkına ve haklarına yönelik tecavüzü engellemekten aciz kaldığını, emperyalist büyük devletlerin ve siyonist işgalin çıkarlarına hizmet için yasalarını mazlumların boynuna vurduğunu her geçen günden daha fazla ispat ettiğini dile getirdi.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *