‘İzzet ve şeref arıyorsan, Kur’an’da mümkün’

‘İzzet ve şeref arıyorsan, Kur’an’da mümkün’

İstanbul Müftüsü Maşalı: “İzzet ve şeref arıyorsan, Kur’an’da mümkün, izzet ve şerefimizi elimizden alacak tutum ve davranışlardan kaçınmak ve korunmak istiyorsak, yine kaynağı Kur’an-ı Kerim’dir.”

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “Cenab-ı Hak’tan niyazımız, Kur’an-ı Kerim sayesinde şeref bulan ve yücelen toplumlar arasına bizleri de dahil eylesin, Kur’an-ı Kerim’in sunduğu şereften, izzetten nasiplenmeyen topluluklar arasına girmekten de bizleri korusun. İzzet ve şeref arıyorsan, Kur’an’da mümkün, izzet ve şerefimizi elimizden alacak tutum ve davranışlardan kaçınmak ve korunmak istiyorsak, yine kaynağı Kur’an-ı Kerim’dir.” dedi.

Kemal Efendi Vakfı bünyesinde düzenlenen “6. Dönem Hafızlık İcazet Merasimi” programında, 30 öğrenci, Fatih Camii’nde düzenlenen törene katılan Prof. Dr. Maşalı, “Cenab-ı Hak, bize Kur’an-ı Kerim ile hemhal olan bir kalp ve gönül bahşettiği ve böylesine güzel bir günü yaşamaya imkan verdiği için şükrediyorum. Kur’an-ı Kerim bizim varoluş kaynağımızdır. Medeniyetimiz, Kur’an-ı Kerim medeniyetidir ve İslam medeniyeti de kaynağında Kur’an olan bir medeniyettir.” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *