İktibas’ın yeni sayısı çıktı

İktibas’ın yeni sayısı çıktı

Ağustos sayısı ile okurları ile buluşan İktibas Dergisi bu sayısında Diyanet İşleri tarafından hazırlandığı belirtilen raporu gündemine aldı.

Geçtiğimiz aylarda internette ortaya çıkan, Diyanet İşleri Başkanlığı’na atfedilen ve üzerinde bulunan “Gizli” ibaresi dikkat çeken bir raporda İslami cemaatler değerlendiriliyordu. İktibas ve Ercümend Özkan isimlerinin de anıldığı raporda söz konusu edilen ifadeler, derginin yorum bölümünde inceleniyor.

İktibas Dergisi’nin ve Özkan’ın kendisini hiçbir zaman eleştiriden muaf görmediği vurgulanan yorumda, bilakis Özkan’ın, “Yanlışlarımızdan dolayı bizi uyarmazsanız sizde hayır yoktur, uyarılarınızı dinlemezsek bizde hayır yoktur!” cümlesini adeta dilinde pelesenk etmiş olduğu hatırlatılıyor.

“Zamanı ne zaman?” başlığını taşıyan yazı derginin kavram bölümünde yer alıyor. Hayattaki her işin ‘Zamanı Belli İşler’ yani belli zamanlarda veya belli bir zamandan sonra yapılması gereken işler ve ‘Her Zaman Yapılması Gereken İşler’ olarak ayrıldığı belirtilen yazıda, doğruları anlama, anlatma ve yaşamanın her zaman zamanı olduğunun altı çiziliyor.

Köy enstitülerinden başlayan ve iniş çıkışların ardından Kur’ani çizgiye doğru uzanan hayat hikayesi ile, 28 Şubat sürecinde TSK’dan atılan isimlerden Şahin Özdaş, bu ay röportaj konuğu oldu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *