Pakistan: “CIA’ye biz yardım ettik”

Pakistan: “CIA’ye biz yardım ettik”

Pakistan Başbakanı İmran Han, dün, Fox News’e yaptığı açıklamada, ülkesinin, El Kaide örgütü kurucusu Usame bin Ladin’in yakalanıp öldürülmesinde ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’na (CIA) yardım ettiğini söyledi.

İmran Han: Usame bin Ladin Pakistan istihbaratı sayesinde bulundu

ABD’ye ziyaret gerçekleştiren Han, ayrıca, “Bin Ladin’in bulunmasını sağlayan ilk bilgiyi Pakistan’ın ana istihbarat teşkilatı ISI vermişti. Eğer CIA’ye sorarsanız, telefon görüşmelerini takip eden ISI sayesinde Bin Ladin’in konumunun belirlendiğini size söyleyeceklerdir” dedi.

Han tarafından dün yapılan açıklamaya kadar Pakistan, 2 Mayıs 2011’de başkent İslamabad’ın 100 kilometre kuzeyinde yer alan Abbottabad’taki evinde ABD’nin özel bir kuvveti tarafından yakalanıp öldürülen Bin Ladin hakkında herhangi bir bilgi vermeyi reddediyordu.

Han, geçtiğimiz Pazar günü Washington’a ziyarette bulunarak, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek için ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Bu, eski kriket şampiyonu olan Han’ın Başbakan seçilmesinden bu yana ABD’ye gerçekleştirdiği ilk ziyaret oldu.

(Washington/Şarku’l Avsat)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *