Pentagon’u Beyaz Saray engelledi iddiası

Pentagon’u Beyaz Saray engelledi iddiası

ABD Savunma Bakanlığı’nın ‘Türkiye’nin S-400 alımına karşı yanıtını açıklayacağını’ duyurduğu basın toplantısının ertelenmesinin arkasında Beyaz Saray’ın bulunduğu öne sürüldü.

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini teslim almaya başlamasına ilişkin TSİ 18.15’te düzenleyeceği açıklanan basın toplantısı belirsiz bir tarihe ertelenirken, Amerikan basınında çeşitli iddialar ortaya atıldı. Buna göre, Pentagon’un ‘dikkatle planlanan’ basın brifingi Beyaz Saray tarafından engellendi.

Amerikan basınının kıdemli savunma muhabirlerinden Paul Mcleary’nin Breaking Defense sitesi için kaleme aldığı haberde, Washington’ın S-400 teslimatı hakkında uzun süre sessiz kalmış olmasına dikkat çekildi. Mcleary habere şu ifadelerle başladı: “Bugün burada günün sorusu şu: Türkiye Dışişleri’nin Bakanlığı’nın Rus yapımı S-400’lerin teslim edilme fotoğraflarını tweetlediği bir sırada bile Başkan Donald Trump fiilen bütün ulusal güvenlik yapısını hükümsüz bırakacak ve Türkiye’yi F-35 programında ortak olarak tutacak mı?”

Haberde Pentagon’un bugün konuya ilişkin üst düzey yetkililer tarafından planlanan brifingi iki defa ertelediğine dikkat çekilirken, Beyaz Saray’ın devreye girdiği iddia edildi: “Pentagon’un açıklama yapmasını beklerken, bir Dışişleri yetkilisi de yorum yapmaktan kaçınarak Türkiye’nin ‘anlaşmanın devam etmesi halinde çok gerçek ve olumsuz sonuçlarla karşılaşacağı’ yönündeki önceki bir açıklamaya dikkat çekti. Yetkililer, Beyaz Saray’ın devreye girdiğini ve Savunma Bakanlığı’nın bu sabah yapılacak dikkatle planlanmış brifingini durduğunu söyledi.”

(Gazete Duvar)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *