Kılıçarslan’dan ‘Kuytul davası’ yorumu

Kılıçarslan’dan ‘Kuytul davası’ yorumu

Tutukluluk hali devam eden Alparslan Kuytul ile ilgili düşüncelerini paylaştığı yazısında İsmail Kılıçarslan, Kuytul’un sevmediği yönlerini tek tek saydıktan sonra, davaya ilişkin yorumunu paylaştı.

Yeni Şafak’taki “Alparslan Kuytul ve Aliya savunması” başlıklı yazısının ilk bölümünü Alparslan Kuytul’a ayıran Kılıçarslan, yazısının başında, Kuytul’u sevmediğini ve ardından bunun nedenlerini anlattı. Eleştirilerini de her fırsatta kendisine yönelttiği belirten Kılıçarslan, bugün ise, Kuytul’un tutukluluk halini eleştirerek, bilmediğimiz şeyler varsa, devletin de hukuki makamların da bunları kamuoyu ile paylaşması gerektiğini belirtti.

Kılıçarslan, yazısının o bölümünde şunları ifade etti:

“… Doğrusu, bulduğum her fırsatta bu üç sebep üzerinden eleştirilerimi yönelttim Kuytul’a. Yöneltmeye de devam ederim gerek görürsem.

Fakat bugün, tutuklu durumdaki Kuytul’u eleştirmek için değil “adalet talebi” için yazıyorum. Hem dava dosyasını inceledim hem de Kuytul’un tutukluğu sona erdikten sonra tekrar tutuklanmasını dikkatle takip ettim. Bana göre şudur: Eğer hukuk makamlarının elinde bizim bilmediğimiz bir delil, bir suçlama yoksa dosyadaki mevcut suçlamalarla Kuytul’u hapiste tutmanın adaletle ilgisi yoktur. Yok eğer bizim bilmediğimiz bir şey varsa devletin de hukuki makamların da bunları kamuoyu ile paylaşması elzemdir. Söylendiği gibi “örgütsel yapılanma, terör propagandası, dış güçlerle işbirliği v.b” var ise boşuna üzülmeyelim. Eğer bunlar sabit değilse “hapiste olmaması gereken bir adamın hapiste olması” yüzünden de boşuna üzülmeyelim.

Ve evet, adalet sevmediğimiz insanlar için de istediğimizde adalet olur.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *