Trump’tan ‘dijital paralar’ hakkında ilk yorum

Trump’tan ‘dijital paralar’ hakkında ilk yorum

“Trump, kripto paraların ‘hayranı değil’: Tek bir para birimimiz var, o da ABD doları” ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından peş peşe mesajlar yayınladı.

Bitcoin, Libra ve diğer kripto paralar hakkında ilk kez yorum yapan ABD Başkanı Donald Trump, “Tek bir para birimimiz var o da dolar” dedi. Trump, Kripto paraların uyuşturucu ticaretinde kullanıldığını da öne sürdü.

Sputnik’in aktardığına göre, Twitter hesabından açıklama yapan Trump, “Değerleri bir hayli değişken olan, para bile olmayan kripto paraların hayranı değilim. Kontrol edilmeyen kripto varlıklar uyuşturucu ticareti ve diğer illegal aktiviteler dahil olmak üzere kanunsuz faaliyetleri kolaylaştırıyor” dedi.

​’Banka olmak istiyorlarsa…’

Konuyla ilgili hızını alamayan Trump, peş peşe iki tweet daha attı. Facebook’un 2020 yılında piyasaya sürmeye hazırlandığı kripto parası Libra’nın da benzer şekilde ‘güvenilirlikten uzak’ olduğun savunan Trump, “Eğer Facebook ve diğer şirketler banka olmak istiyorsa bankacılık lisansına başvurmalı ve ulusal ve uluslararası diğer tüm bankalar gibi bankacılık yönetmeliklerine tabi olmalı” ifadelerini kullandı.

Trump, “ABD’de tek bir para birimimiz var ve o da şu anda her zamankinden güçlü, hem güvenilir hem de sağlam. Dünyanın her yerinde açık ara en hâkim para birimi ve hep de böyle kalacak. Ona ABD doları deniliyor” dedi.

FED Başkanının açıklamasından sonra

Donald ​Trump’ın açıklaması ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın “Libra’nın tamamen mücadele etmesi zorlu riskler oluşturabileceği” yönündeki açıklamasının ardından geldi.

Facebook, kendi kripto para birimi Libra ve dijital cüzdan Calibra’yı 2020 yılında piyasaya sürecek.

Hükümet ve Bankaların kontrolü dışında

Bitcoin ise 2008 yılında hükümet ve bankalar tarafından kontrol edilen para birimlerine alternatif olarak ortaya çıktı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *