‘NATO’ya bağlılığımız devam edecek’

‘NATO’ya bağlılığımız devam edecek’

Türkiye, NATO’ya değer katan, güç katan hareket alanını ve vizyonunu genişleten bir ülke olmuştur diyen Erdoğan, “Muhataplarımızdan aynı anlayışı gördüğümüz sürece de taahhütlerimize bağlı kalacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Millî Savunma Üniversitesi Müşterek Harp Enstitüsü ile Harp Enstitüleri Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni’ne katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezun olan 227 subayı ve misafir subayı tebrik ederek, 11 farklı ülkeden gelerek enstitüde eğitimlerini bitiren misafir subaylardan da kendi halklarına selamlarını iletmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin içerisinde yer aldığı ikili ve çok taraflı tüm askerî ittifaklarda, başarısıyla ve taahhütlerine bağlılığıyla öne çıktığını belirterek şöyle konuştu:

‘NATO’YA DEĞER KATTIK’

“Türkiye içerisinde yer aldığı ikili ve çok taraflı tüm askeri ittifaklarda başarısıyla ve taahhütlerine bağlılığıyla öne çıkan, takdirle takip edilen bir ülke durumundadır. NATO’daki faaliyetlerimiz bunun en köklü ve en çarpıcı örneğidir. Türkiye NATO üyesi olduğu günden beri üstlendiği tüm görevleri layıkıyla yerine getirmiştir. Halen de Afganistan’dan Kosova’ya kadar pek çok yerde NATO şemsiyesi altında barışın korunmasına hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Ülkemizi temsil eden askerlerimiz bayrağımızı dalgalandırdığımız her yerde askeri kabiliyetlerinin yanında ahlakları, vicdanları, insanı faaliyetleri; sosyal ilişkileriyle etraflarında bir sevgi halesi oluşturmaktadır. Srebrenica soykırımı gibi diğer ülke askerlerinin utanç verici sicillerinin hiçbiri bizim askerimize yaklaşamamıştır bile. İnşallah bundan sonra da gerek BM ve NATO bünyesinde, gerek diğer inisiyatifler çerçevesinde üstlendiğimiz bütün bu görevleri layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz.

Türkiye bulunduğu her yer gibi NATO’ya değer katan, güç katan hareket alanını ve vizyonunu genişleten bir ülke olmuştur. Muhataplarımızdan aynı anlayışı gördüğümüz sürece de taahhütlerimize bağlı kalacağız.

Türkiye’nin son dönemde gündeminin önemli bir kısmının da savunma ağırlıklı olduğunu görüyoruz. Mesela S-400 tartışması F-35’lerin teslimatı
hususu, Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerimize yönelik tehditlerle, Libya’daki son gelişmeler bunların arasındadır. PKK’sı ve DEAŞ’ıyla Kuzey Irak ve Suriye’den ülkemize yönelik terör tehditleri bizim ana gündemimizdir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *