Erdoğan: ‘Bizle beraber yürüyen arkadaşlarımız, dava arkadaşımızdır’

Erdoğan: ‘Bizle beraber yürüyen arkadaşlarımız, dava arkadaşımızdır’

Partiden ayrılmayı düşünen isimler ile ilgili düşüncesi sorulan Cumhurbaşkanı, “Buna benzer olayları biz geçmişte de biliyorsunuz, çok yaşadık. Ama tarih oldular. Kimse onları hatırlamıyor bile.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar Altunizade’deki Hz. Ali Camii’nde kıldı. Erdoğan’ı camiye gelişinde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AKP İstanbul İl Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri karşıladı.

Cuma namazı çıkış gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, partisinden bazı eski isimlerin yeni parti kurma çalışmalarına yönelik bir soru üzerine şunları söyledi:

“Şu anda benim partimin içerisindeki muvazzaf milletvekili arkadaşlarımın içinde böyle bir şey söz konusu değil. Ama partimle şu anda hiçbir ilişkisi olmayanların bu tür bir çalışması varsa, bu da ayrı bir konu. Ki ona benzer haberleri biz sizlerden duyuyoruz. Başkalarından duyuyoruz. Bugüne kadar buna benzer olayları biz geçmişte de biliyorsunuz, çok yaşadık. Hatta grup kuracak şekilde milletvekili sayısıyla aramızdan ayrılanlar oldu. Ama tarih oldular. Kimse onları hatırlamıyor bile. Bundan sonra bir başkaları aynı şekilde ayrıldılar. Onlar da tarih oldu. Bundan sonra bir başkası. O da tarih oldu. Her siyasi partinin bunlar maalesef yaşam süresi içinde olan hadiselerdir. Biz yola çıktığımız arkadaşlarımızı hep yoldaş olarak gördük. Maalesef yoldaş olmaktan çıkıp çok daha farklı istikametlere gidenler oldu. Bunlar bir dava anlayışının dışında olanlardır. Onun için bu noktada çok da fazla bunları dert edinmiyoruz. Biz bu yolda beraber yürüyen arkadaşlarımız bizim yoldaşımızdır, dava arkadaşımızdır. Olmayanlar da kendi yollarına gider biz de yolumuza devam ederiz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *