Suudi ‘alimler’ Suud siyasi çizgisinde!

Suudi ‘alimler’ Suud siyasi çizgisinde!

Suudi Arabistan Büyük Alimler Konseyi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin (BMİHK) Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Riyad hükümetine ve yargı sistemine yönelik suçlamalarını içeren karar tasarısını sert bir şekilde kınadı.

​Suudi alimler BM’nin Kaşıkçı cinayetiyle ilgili suçlamalarını kınadı

Riyad / Şarku’l Avsat

Konseyin Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada “Karar tasarısındaki suçlamalar, Kaşıkçı davasının yargı sürecini etkileyen, siyasi ve ideolojik sebeplerle ülkenin birliğine, istikrarına ve refahına göz diken, taraflı medya kuruluşlarının uydurmalarına dayanıyor” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca açıklamada söz konusu BMİHK raporunun, Suudi Arabistan’ın yargı sistemine net bir şekilde müdahale ettiği ve anayasa ile güvence altına alınan yargının bağımsızlığına yönelik tehdit oluşturduğu belirtildi. Bunlara ek olarak konuya ilişkin “Herhangi bir soruşturma yapılmadan önce olayla ilişkili Suudi Arabistan’ı sorumlu tutan suçlayıcı açıklamalar yapılması, eylemlerinde titizlik ve tarafsızlığı hedeflemeyen, hak ve adalet arayışı olmayan gizli bir niyetin göstergesidir” denildi.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden sorumlu olanların cezalandırılması konusunda hükümet ve halkın tek yumruk olduğunu vurgulayan Suudi Arabistan Büyük Alimler Konseyi, aynı zamanda Krallığın bağımsızlığını, yargısını ve adalet sistemini zedelemeye çalışan; ülkenin birliğine, güvenliğine ve istikrarına zarar vermek isteyenlere karşı da halkla omuz omuza hareket edildiğini duyurdu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *