‘Babalar Günü’ satış ortalaması

‘Babalar Günü’ satış ortalaması

Babalar Günü adı altında kutlanan gün için yapılan ortalama alışveriş rakamları ortaya çıktı. Bu gün için internetten alınan hediyelerin ortalama tutarı 280 TL’yi, teknolojik ürünlerin ortalama tutarı ise 800 TL’yi buluyor.

Babalar Gününe ilişkin AA muhabirine değerlendirme bulunan Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, özel günlerin tüm perakende sektörüne olduğu gibi e-ticaret sektörüne de hareket getirdiğini belirterek, perakende sektöründen farklı olarak kendi yaşadıkları hareketliliğin şehir dışına yapılacak gönderimler nedeni ile haziran ayı başında başlayarak, son hafta yoğunluğunu artırdığını söyledi.

Babalar Günü ile karşılaştırıldığında yılbaşı, Sevgililer Günü ve Anneler Günü’nde satış oranları daha yüksek olmasına karşın Babalar Günü’nde her yıl bir önceki yıla göre yüzde 30’un üzerinde artış gözlemlediklerini ifade eden Ekmekçi, şunları kaydetti:

“Gömlek, kravat, cüzdan, saat için klasik babalar günü hediyeleri diyebiliriz. Tekstil grubu ürünler ve aksesuarlar ilk sıralarda yer alıyor. Bu grup ürünler özellikle erkek çocuklar için kurtarıcı ürünler oluyor. Baba-oğul kombinasyonları da yine en çok tercih edilen ürünler arasında bulunuyor. Bu ürünleri sırası ile elektronik tıraş takımları ve teknoloji ürünleri takip ediyor. Teknoloji grubu ürünlerinde ise cep telefonu ilk sırada yer alıyor. Kategoriye göre farklılık gösterse de Babalar Günü için ortalamada 280 TL gibi bir sepet tutarının gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Tekstil ağırlıklı e-ticaret sitelerinde bu ortalama 90 TL civarında olsa da teknoloji ürünlerinin bulunduğu yerlerde ise 800 TL’ye yaklaşıyor.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *