Soylu’dan ‘Deutsche Welle’ ve ‘BBC’ çıkışı

Soylu’dan ‘Deutsche Welle’ ve ‘BBC’ çıkışı

Süleyman Soylu, “Almanya’nın Deutsche Welle televizyonu sabahtan akşama kadar aleyhimize yayın yapıyor. Ben bunu görmeyeyim mi? İngiltere’nin BBC televizyonu yayın yapıyor.” dedi.

Müslüman coğrafyasına yapılanlar tesadüf değil!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Toptancı Haller Camisi’nde sabah namazını kıldı. Soylu, daha sonra İstanbul Bayrampaşa Yaş Meyve ve Sebze Hali’nde esnafı ziyaret etti.

Hal esnafıyla kahvaltıda bir araya gelen Soylu, burada yaptığı açıklamada, Müslüman coğrafyasında büyük haksızlıkların yapıldığını belirterek, bunun tesadüf olduğunu da kimsenin düşünmemesi gerektiğini söyledi.

Orta Doğu’ya barışı ABD ve Avrupa’nın getirmeyeceğini ifade eden Soylu, “Getirmez de zaten. Orta Doğu’ya barışı da ancak Türkiye getirir. Güçlü bir Türkiye getirir. Bugün bizimle uğraşmalarının sebebi de budur. Eğer güçlü bir Türkiye olmazsa Orta Doğu’ya barış gelmez. Bu karmaşıklık onların işine yarar. Oradaki ticaret yollarını istedikleri gibi kullanırlar ve yönetirler.” diye konuştu.

“Ekonomik saldırı uygulanıyor”

Türkiye’ye son 2 yıldır ekonomik saldırı uygulandığını aktaran Soylu, “Gezi olaylarından, 17-25 Aralık’a, 6-7 Ekim olaylarından 15 Temmuz’a kadar uyguladıkları saldırı, ekonomik saldırıdır. Türkiye’nin ekonomisini rayından çıkarmak hedeflerinden uzaklaştırmak için. Bir kısmında başarılı oldular. Başarılı olamadıkları yegane yıl, önümüzdeki 4-4,5 yıldır. Şimdi ona da bir çapak takmaya çalışıyorlar.” dedi.

Batı medyasının çabası

Soylu, Gezi olaylarına yabancı medyanın gösterdiği ilgiye dikkati çekerek, “Bugün de görüyorum ki Almanya’nın Deutsche Welle televizyonu sabahtan akşama kadar aleyhimize yayın yapıyor. Ben bunu görmeyeyim mi? İngiltere’nin BBC televizyonu yayın yapıyor. FETÖ’nün bütün sosyal medya trol hesaplarının aleyhimize yapmadıkları tezvirat yok. İstanbul seçimleri üzerinden.” ifadelerini kullandı.

Milletle aralarını açmak isteyenlerle mücadele ettiklerini ve buna engel olmaya çalıştıklarını anlatan Soylu, “Ama bazen biz de kendimizi izah etmekte zorlanıyoruz. Hakikaten bunu en iyi siz biliyorsunuz. Domates, patates, soğan üzerinden hükümeti düşüreceklerdi Türkiye’de. Bizim aramızda özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızla hükümetimizle sizin aranıza bir gayrılık sokmaya çalışanlara siz de müsaade etmeyin.” görüşünü dile getirdi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *