İHH Başkanı Yıldırım: ‘Özlenen tablo’

İHH Başkanı Yıldırım: ‘Özlenen tablo’

Genel Başkanı Bülent Yıldırım: “Liderlerin birlikte verdiği bu fotoğraf özlenen bir tabloydu, halk bunu gördü ve mutlu oldu. STK’lar olarak bizlerin de beklentisiydi.”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Törenlerinde devletin zirvesinin bir araya gelerek poz vermesini olumlu karşılayan STK’lardan biri de İHH idi.

AA’nın haberine göre, İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, dış güçlerin Türkiye üzerindeki operasyonlarının hiç bu kadar açık olmadığını dile getirdi.

Türkiye’yi tamamen bölmek ve kaosa sürüklemek isteyen bir anlayışla karşı karşıya olunduğunu aktaran Yıldırım, şu değerlendirmede bulundu:

“Türkiye içerisinde siyaset yapan bütün liderlerin toplumsal gerilimi azaltacak her türlü fedakarlığı yapması gerekiyor. Çünkü Türkiye’nin güvenliği ve huzuru bölgeyi de etkileyecektir. Şu anda özellikle Orta Doğu’da, İslam dünyasında sadece kendi kendine yeter halde olan ve toplumun her kesimiyle barışık kalmayı arzulayan bir devletimiz var. Bunun için liderlerin birlikte verdiği bu fotoğraf özlenen bir tabloydu, halk bunu gördü ve mutlu oldu. STK’lar olarak bizlerin de beklentisiydi.

Bu durum Türkiye’nin her problemine olumlu etki edecektir. Doğal olarak da bütün Orta Doğu’da etkisi hissedilecektir. Önemli olan gerginliği azaltıp, kutuplaşmayı bitirmektir. Bu ülkede her görüşten, hep mezhepten insanlar olarak çok kültürlü bir şekilde bir arada yaşayacağımızı ve yaşayabileceğimizi gösterebilen çok önemli bir fotoğraf oldu.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *