ABD’nin iddialarının aksine Körfez her zamankinden daha tenha

ABD’nin iddialarının aksine Körfez her zamankinden daha tenha

Amerika’nın İran’a gözdağı vermek için Fars Körfezi’ne gönderdiği belirtilen Abraham Lincoln uçak gemisinin Arap Denizi’nde durduğu ve körfeze girmediği bildirildi.

YDH- İSNA haber ajansının bildirdiğine göre İran silahlı kuvvetlerinden bir yetkili Amerikan medyasının yoğun bir psikolojik savaş yürüttüğünü belirtti.

Söz konusu askeri yetkili, “Abraham Lincoln uçak gemisi Arap Denizi’nde durdu ve Fars Körfezi’ne gelmedi. Diğer savaş gemileri de Fars Körfezi’ni terk etti, körfez şu anda her zamankinden daha tenha. Dolayısıyla Amerikalıların filo gönderdikleri yalan” dedi.

İsmi açıklanmayan İranlı askeri yetkili Amerika’nın bölgedeki askeri hareketliliğiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Amerika’nın bölgedeki askeri hareketliliği bölgedeki kendi birliklerinin güvenliğini sağlamaya yönelik. Amerikalılar tarafından dile getirilen diğer konular iç ve dış kamuoyunu etkilemeye yönelik bir psikolojik savaştan ibaret.

Askeri istihbarat verileri çerçevesinde bugünlerde düşman medyasında ve Amerika’ya bağımlı bazı devletlerde bölgedeki ABD’nin askeri hareketliliği ile ilgili yansıtılanların hiçbir operasyonel değeri yoktur.

Amerikan ordusunun kara, deniz ve hava birliklerindeki durum, şu gerçekliği anlatıyor: Onlar savunma pozisyonunda ve kendi güçlerini muhtemel bir tehlikeye karşı koruma konumunda bulunuyor.

Amerikalıların ve onlara bağlı ülkelerin İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik herhangi bir askeri adım atabilecek durumda olmadığı, bu rejimin şeflerinin tavırlarında da açıkça görülüyor. Onlar defalarca İran’la savaş peşinde olmadıklarını söylediler.

Fakat bu tavırlarını psikolojik savaş tekniği olarak kullanarak sanki savaşı kendileri istemiyormuş gibi yansıtıyor ve böylece kamuoyunun zihninde bir savaş hayaletini canlı tutuyorlar.

İran İslam Cumhuriyeti hiçbir zaman bir savaşın başlatıcısı olmadı ve olmayacak; ancak silahlı kuvvetler her türlü komploya karşı her zamankinden çok daha fazla güçlüdür. Amerika ve müttefikleri de bunu çok iyi bir şekilde biliyor.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *