Mahmut Kar: ‘Batılılar, inandıkları ideolojilerini yayıyorlar’

Mahmut Kar: ‘Batılılar, inandıkları ideolojilerini yayıyorlar’

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar “Batılıların devlet ve otoriteleri var ve güçlüler, onlar inandıkları ideolojilerini yayıyorlar ama Müslümanlar olarak bizim devlet ve otoritemiz yok, bu sebeple bu Ramazan Hilafetsiz ve vahdetsiz geçen son Ramazan olsun” dedi.

Köklü Değişim Medya’nın geleneksel iftar programı İstanbul’da yapıldı. Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen program Hafız Mehmet Akif’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve iftar duası ile başladı. Programda Köklü Değişim İstanbul Temsilcisi Ramazan Gümüş’ün kısa teşekkür sunumundan sonra Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü ve Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar bir konuşma yaptı.

“Ramazan Uyanış Zamanı” temasıyla gerçekleştirdikleri faaliyetlerden bahseden Mahmut Kar, İslam dünyasındaki zulümlerin bu Ramazan’da da şiddetini artırdığına değindi.

“Müslümanların uyku halinde olduklarını, bu uykudan Müslümanları uyandıracak yegâne şeyin, slogan ve hamaset değil, yine Batılı düşüncelerden olan laiklik, demokrasi, milliyetçilik değil, aksine kâmil manada hayatta var olacak İslam’ın hayat sistemi” olduğunu ifade eden Mahmut Kar, “Batılıların devlet ve otoriteleri var ve güçlüler, onlar inandıkları ideolojilerini yayıyorlar ama Müslümanlar olarak bizim devlet ve otoritemiz yok, bu sebeple bu Ramazan Hilafetsiz ve vahdetsiz geçen son Ramazan olsun” dedi.

(Yeni Akit)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *