El Ezher şeyhlerinden Jundi: ‘İsrail’i lanetlemek haramdır’

El Ezher şeyhlerinden Jundi: ‘İsrail’i lanetlemek haramdır’

El Ezher şeylerinden ve İslâm İşleri Yüksek Kurulu üyesi vaiz Halid Al-Jundi, katıldığı bir televizyon programında İsrail’e lanet okumanın yasaklanmasını isteyerek büyük bir skandala imza attı.

El Ezher şeyhlerinden ve İslâm İşleri Yüksek Kurulu üyesi vaiz Halid Al-Jundi, katıldığı bir tv programında, bir askerin İsrail’i lanetlemeye çağırmasına tepki göstererek, İsrail’in lanetlenmesinin haram olduğunu ileri sürdü. Şeyhin bu tavrı, Tel Aviv tarafından kutlandı.

Suudi bazı yazar ve gazetecilerin Hamas yerine, İsrail’e destek vererek, “Kalplerimiz sizlerle. Allah İsrail’i ve halkını korusun” açıklamalarından sonra; şimdi de Mısır’ın darbeci lideri Sisi’in, El Ezher şeyhlerinden biri de İsrail’in lanetlenmesine karşı çıktı.

Alquds’ün haberine göre; Mısır DMC uydu kanalı üzerinden iki El Ezher alimiyle yapılan bir televizyon röportajı sırasında bir asker, Müslümanları ‘İsrail’i lanetlemeye çağırdı. Askerin çağrısına tepki gösteren Mısırlı vaiz Halid Al-Jundi, ‘İsrail’ aslen bir peygamber adı olduğunu ve İslam’da özel bir yeri bulunduğunu belirterek, “Müslümanlar kimseye hakaret etmemelidir” dedi. Arapça’da ‘israil’ kelimesinin ‘Abdullah’ anlamına geldiğini ve bu ismin İshak oğlu Yakıp Peygambere verildiğini belirten Şeyh Jundi, ‘İsrail’in lanetlenmesinin yasaklanmasını istedi. “Allah’ın bize verdiği cevap güvenli ve cömert olmamız” diyen Şeyh Jundi, Kudüs’teki El Aksa Cami geri alınıncaya kadar onlarla düşmanlık olabileceğini söyledi.

Asker ve Şeyh Jundi arasında yaşanan tartışma, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın Arapça bölümündeki web sayfasında yayınlandı. “Mısırlı askerin, İsrail’i küfür ettiğini biliyor muydunuz?” başlığı ile verilen haberde, Vaiz Şeyh Halid’in İsrail’in lanetlenmesini isteyen askere verdiği cevap ise övüldü.

Halid El Jundi, Mısırlı gazeteci Amr Adib ile bir telefon görüşmesi sırasında ise, “Ben padişahın şeytanıyım ve Allah’tan beni Kıyamet Günü’nde Sisi ile güçlü kılmasını istiyorum” diyerek, darbeci Sisi’ye olan sadakatini dile getirmişti. Jundi’nin bu sözleri Mısır kamuoyunda büyük tepkiye yol açmıştı

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Mehmed Durmuş
    13 Mayıs 2019, 17:47

    Yani, benim gibi Şeyhler dururken… demek istemiş.

    REPLY