‘Bombalandıkça hatırladığımız bir Filistin var’

‘Bombalandıkça hatırladığımız bir Filistin var’

İsrail füzesi hızında gündemimize gelen, yine aynı süratle gündemimizden düşen, bombalandıkça hatırladığımız bir Filistin davası var…

İsrail, yine yeniden Gazze’ye yönelik onlarca hava saldırısı düzenledi. AA Gazze ofisi dahil olmak üzere pek çok bina hedef alındı.

Öncelikle meslektaşlarımıza ve tüm Filistin halkına geçmiş olsun.

Son iki savaşta Gazze’deydim. 2014 yılındaki “Koruyucu Hat operasyonu” 51 gün sürmüş, İsrail ordusu karadan da Gazze’ye girmişti. Ramazan ayında gerçekleşen kara savaşında şiddetli bir direnişle karşılaşan İsrail askerleri Şucaiyya, Han Yunus, Tuffah, Zeytin, Refah mahallelerini denizden, karadan ve havadan bombalayarak harabeye çevirdikten sonra imzalanan bir “ateşkes” anlaşmasıyla Gazze’den çekildiler.

O dönem bütün dünya televizyonları kumsalda vurulan çocukları, parklarda ve BM okulunda dahi başlarına bomba yağan Filistinlileri ekranlara taşımıştı.

51 gün sonra, 500’e yakını çocuk olmak üzere, yaklaşık 2200 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Erez Sınır Kapısı’ndan savaşı takip etmek için girdiğimiz Gazze’ye veda ederken, geride bir enkaz bırakmıştık.

Binalardan ibaret bir enkaz değil!
Kadınlardan,
Çocuklardan,
Ramazandan,
Yazdan,
İnsanlardan,
İnsanlıktan,
Hukuktan,
Vicdandan ibaret bir sürü enkaz…

İsrail’e girdiğimde beni sınır kapısında karşılayan bir İsrail askeri; “geçmiş olsun” dedikten sonra “içeride ne gördüğümü?” sordu. “Katliam yapıyorsunuz” dediğimde, “Yanılıyorsun, İsrail ordusu masum bir kediyi bile öldürmez” diye cevap verdi.

Erez’den Kudüs’e gitmek üzere bindiğim taksinin İsrailli şoförü eliyle Gazze’yi işaret ederek; “Teröristleri daha fazla vurmalılar, ordumuz yumuşak davranıyor” diyordu.

500’e yakın Filistinli çocuk ölmüştü, öyle gizli saklı değil, hepimizin, tüm gazetecilerin gözü önünde. Yani hepinizin, tüm dünyanın gözü önünde.

“Bize füze atıyorlar” diye devam etti taksici. “Gazze’yi dümdüz etmemiz lazım”…

İsrail füzesi hızında gündemimize gelen, yine aynı süratle gündemimizden düşen, bombalandıkça hatırladığımız bir Filistin davası var.

Türkiye, 57 İslam ülkesi içinde en duyarlısı. En hızlı refleks göstereni. Kınadık, her düzeyde. Şiddetle, nefretle. Hiç ses etmeyenlerin sayısı sesini çıkartanların sayısını geçiyor şu sıralar.

Siyonizmle “dolaylı ilişki” sahibi İslam ülkeleri, artık doğrudan temas sürecine geçti. Rüşvet falan teklif ettiler daha bir hafta önce Mahmut Abbas’a, “Yüzyılın planı” için.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *