BBC: “YouTube’un gücünün farkındayız”

BBC: “YouTube’un gücünün farkındayız”

YouTube gençlere ulaşmak için ideal bir platform diyen, BBC Dünya Servisi Genel Müdürü Angus: “Bu nedenle bir YouTube kanalı üzerinde işbirliği yapmanın doğru adım olduğunu düşünüyoruz.”

Alman yayıncı DW öncülüğünde 4 Batılı yayıncı kuruluş tarafından hayata geçirilen +90 kanalı hakkında BBC’de yer verilen haberde, BBC Dünya Servisi Genel Müdürü Jamie Angus’un sözleri paylaşıldı.

Angus, BBC’nin konuyla ilgili işbirliğini şöyle değerlendirdi:

konuşan BBC Dünya Servisi Genel Müdürü Jamie Angus, BBC Türkçe’nin ilk yayınını 1939 yılında radyo üzerinden yapmaya başladığını hatırlatarak, son dönemde ise yayınlarının evrildiğini, radyo ve TV’nin yerini digital yayıncılığın aldığını belirtti.

İşbirliği zeminin izleyicilere daha yaygın ve daha güçlü Türkçe içerik ile ulaşabilmek üzerine kurulduğunu söyleyen Angus, şöyle devam etti:

”YouTube’un gücünün farkındayız. Yeni izleyiciler ve özellikle gençler, habere ulaşmak, dünyada ve ülkelerinde olup bitenleri anlamak ve kavrayışlarını derinleştirmek için Youtube’u kullanıyorlar. İzleyicilerin video izleme alışkanlıklarını dikkate aldığımızda, tek bir ortamda içeriği biraraya getirmenin daha cazip ve zenginleştirici olacağını biliyoruz. Bu nedenle bir YouTube kanalı üzerinde işbirliği yapmanın doğru adım olduğunu düşünüyoruz.”

YouTube’da güncel, son dakika haberlerden çok açıklayıcı analizler ile insan hikayelerinin daha çok ilgi gördüğüne dikkat çeken Angus, BBC Türkçe’nin +90’a katkılarının izleyicilerin video izleme alışkanlıklarına uygun bir içerik olacağını söyledi.

Angus, BBC Türkçe’nin Türkiye’den ve dünyadan güncel gelişmeleri, güçlü ve kapsamlı analizlerle kendi internet sitesi ve sosyal medya platformlarından aktarmaya devam edeceğini vurguladı.

VOA Güney ve Asya Müdür Yardımcısı Eric Phillips, de özellikle gençlere ulaşmak istediklerini, projenin de bunu sağlayacağını düşündüklerini vurguladı ve ‘çok kalabalık olduğunu söylediği digital ortamda’ önemli, anlamlı içeriğe yer vermek istediklerini belirtti.

F24 İngilizce Yayınlar Müdürü Gallagher Fenwick de, derin görüş ayrılıkları ve kutuplaşmaların yaşandığı bir ortamda +90’nın tarafsız gerçeklere yer veren, fikirleri dayatmak yerine, soruları sorup yanıtlarını sunmasını planladıklarını vurguladı.

Kanala içerik sağlayan BBC Türkçe’nin hazırladığı video haber dizisi aldıkları üniversite eğitimi doğrultusunda iş bulamayan gençlerin farklı alanlarda çalışmalarını anlatıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *