Yüzyılın Anlaşması’nı yakında açıklayacaklar!

Yüzyılın Anlaşması’nı yakında açıklayacaklar!

Netanyahu’nun hükümeti kurmak için vakte ihtiyacı olduğunu belirten Kushner, açıklama için Ramazan’ın bitmesini bekleyeceklerini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner, “Yüzyılın Anlaşması” adıyla bilinen planını Ramazan ayından sonra Haziran başlarında açıklayacağını söyledi.

Amerikan “Time” dergisinin düzenlediği forumda konuşan Kushner, planı geçen yılın sonlarına doğru açıklamak istediğini fakat işgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu’nun erken seçim kararı aldığını ve yeni hükümetin teşkili için vakte ihtiyacı olduğunu belirtti.

Netanyahu’nun İsrail’de koalisyon hükümetini kurmasının Ramazan ayı ortalarını bulacağını kaydeden Kushner, Ramazan’ın bitmesini bekleyip planı açıklayacaklarını ifade etti.

Yüzyılın Anlaşması

Henüz ayrıntıları açıklanmayan Yüzyılın Anlaşması planı İsrail sağının görüşlerini içeriyor ve Filistin davasını tasfiye etmeyi hedefliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, 2014’ten bu yana askıda duran müzakerelerden Kudüs konusunu çıkararak, Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan etti ve Amerikan Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıdı.

Trump, Amerika’nın Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’ya yardımını da keserek, mültecilerin dönüş hakkının en önemli şahidini yok etmek istedi.

Netanyahu da seçim kampanyası sırasında Batı Yaka’daki Yahudi yerleşkelerini işgal rejimine ilhak etme sözü vermiş ve tek bir yerleşkenin dahi boşaltılmayacağını söylemişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *