‘Ak Parti, krizi yönetemedi ve inandırıcılık yarası aldı’

‘Ak Parti, krizi yönetemedi ve inandırıcılık yarası aldı’

“Ekrem İmamoğlu süreçten en karlı çıkan kişi oldu. ‘Seçim kazanan başkan’ olacaktı ancak ‘zafer kazanan lider’konumuna getirildi. Bu da krizi yönetemeyen ekip sayesinde oldu.”

“Siyaset ve iletişim, en çok kriz anlarından etkilenir. Siyasetçilerin becerisi de kriz anında ortaya çıkar. Birçok kriz, siyasi lider doğurmuştur. Birçok kriz de partilerin, siyasetçilerin büyük yara almasına neden olmuştur.” diyen Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, 31 Mart akşamı ve sonrasında yaşananları değerlendirdiği yazısında, “Şurası açık ki AK Parti bu krizi yönetemedi” dedi. Öztürk, “Erdoğan kriz yönetme sihirbazı olmasına rağmen, bu krizin yönetimini belli bir ekibe bıraktı. Açıklamalarıyla verdiği destek, krizin doğru yönetilmesine yetmedi” ifadesini kullandı.

Öztürk’ün “Kriz yönetme ve inandırıcılık” başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümünün devamında şöyle yazdı:

Sonuçta, İstanbul’u kaybetmesinin yanı sıra, AK Parti bir de yönetemediği krizden ‘inandırıcılık yarası’ almış olarak çıktı.

Ekrem İmamoğlu ise bu konuda en karlı çıkan kişi oldu. ‘Seçim kazanan başkan’ olacaktı ancak ‘zafer kazanan lider’konumuna getirildi. Bu da krizi yönetemeyen ekip sayesinde oldu.

Bir şehri, belediyeyi kaybetmek önemli değildir. Tekrar kazanılır. Ancak asıl büyük kayıp, AK Parti’nin en büyük sermayesi olan ‘inandırıcılığı’ yitirmesi olur. Bundan sonra bu yarayı iyileştirmeye odaklanmalı AK Parti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *