İngiliz yayın kuruluşu Türkçe yayına başladı

İngiliz yayın kuruluşu Türkçe yayına başladı

The Independent gazetesinin Türkçe yayın yapacak olan haber sitesi Nevzat Çiçek’in Genel Yayın Yönetmenliğinde faaliyete başladı.

İngiltere merkezli medya kuruluşu The Independent gazetesinin Türkçe yayın yapacak olan www.independentturkish.com haber sitesi dün itibariyle erişime açıldı.

Habertürk’ün aktardığına göre, girişim, Rus işadamı Alexander Lebedev’in sahibi olduğu Independent Digital News & Media Limited (İDML) ile Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG) bünyesinde bulunan Media Arabia arasında imzalanan lisans anlaşması çerçevesinde gerçekleşti.

Independent Türkçe haber sitesinin tüm haklarına sahip olan Media Arabia, internet kullanıcılarına “Sizin Dilinizden Konuşuyor” sloganı ile ulaşacaklarını ve habercilikte “doğru, özgün, saygın” kriterlerini benimsediklerini açıkladı.

AMAÇ TÜRKÇE KONUŞAN KİTLEYE ULAŞMAK

“Bu projeyi, The Independent ile yaptığımız medya anlaşmasının ikinci aşaması olarak başlatmış bulunuyoruz” şeklinde konuşan Abdurrahman er-Ruveyti, “Independent Türkçe sitesinin, farklı ve son derece profesyonelce hazırlanmış içeriğe ulaşmak isteyen ve Türkçe konuşan geniş bir kitleye hitap edeceğine inanıyor, sitenin bölgemizdeki medya ve içerik endüstrisini zenginleştirmesini sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

GENEL YAYIN YÖNETMENİ NEVZAT ÇİÇEK

SRMG tarafından yapılan açıklamaya göre, Independent Türkçe’nin Genel Koordinatörlüğünü Muhammed Zahid Gül yapacak. Genel yayın yönetmenliği görevini ise gazetecilik ve televizyon programı yapımcılığının yanı sıra akademisyenlik ve danışmanlık çalışmaları da bulunan Nevzat Çiçek yürütecek.

Independent Türkçe yazar kadrosunda Robert Fisk, Patrick Cockburn, Nabila Ramdanı, Hamish McRae, Bel Trew, Sean O’Grady, Kim Sengupta, Muhammed Zahid Gül, Nevzat Çiçek, Shappi Khorsandi, Mark Steel, Chuka Umunna, Mary Dejevsky, Matthew Norman, John Rentoul gibi uluslararası isimler bulunuyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *