“Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat sempozyumu” yapıldı

“Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat sempozyumu” yapıldı

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an tilaveti ile başlayan sempozyumda, protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Sadettin Ökten “Şehir ve Medeniyet” konulu konferansını sundu.

Tekirdağ’da “Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu” düzenlendi.

Tekirdağ İl Müftülüğü ve Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iş birliğinde “Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat Sempozyumu” düzenlendi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan sempozyumda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin açış ve selamlama konuşması yaptı.

Protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Sadettin Ökten, “Şehir ve Medeniyet” konulu konferansını sundu.

“Geçmişten günümüze Tekirdağ’da dini ve kültürel hayatı incelemek” üzere düzenlenen ve iki gün boyunca devam eden sempozyumda toplam 12 oturum gerçekleştirildi.

Sempozyumun kapanış oturumu, Prof. Dr. Ömer Dumlu başkanlığında Prof. Dr. Sadrettin Gümüş, Prof. Dr. Hasan Keskin, Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Metin Özdemir, Prof. Dr. Nureddin Gemici, Prof. Dr. Ali Bolat ve Prof. Dr. Ali Bulut’un katılımıyla yapıldı.

Sempozyuma Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İdare Mahkemesi Başkanı Volkan Erdoğdu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı V. Haşim Göksel, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Müftüsü İsmail İpek, akademisyenler, öğrenciler ve din görevlileri katıldı.

Diyanet Haber

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *