Mücahit Gültekin: “Neslin ifsadına geçit vermemeliyiz”

Mücahit Gültekin: “Neslin ifsadına geçit vermemeliyiz”

“Toplumsal cinsiyet eşitliği basit bir olgu değil, savunucuları ‘azınlığız’ deseler de arkalarında küresel para babaları var!”

Yazar ve akademisyen Mücahit Gültekin, Sakarya’da İkra İlim ve Kültür Merkezi’nin düzenlediği konferansta konuştu.

Gültekin, Batı’dan hatrı sayılır bilim adamlarının kadın ile erkeği eşitlemeye yönelik çabaların sonuçsuz kalacağı yönündeki tespitlerini aktararak “Kendi yetiştirdikleri bilim adamları bile bu gerçeği kabulleniyor. Biz adına fıtrat deriz onlar başka şeyler söyler ama ciddi farklılıkların olduğu net” dedi.

Mücahit Gültekin Sakarya’da konuştu: Toplumsal cinsiyet eşitliği basit bir olgu değil, savunucuları ‘azınlığız’ deseler de arkalarında küresel para babaları var

Toplumsal cinsiyet, eşcinsellik gibi propagandaları yapanların ‘azınlığız’ söylemine sarıldığına dikkat çeken Gültekin, “Bir takım feminist gruplar kapitalizme karşı olduklarını söylüyorlar. Peki neden dünyanın devasa emperyalist ve kapitalist kurumlarının kendilerine verdiği açık desteği, fonu sorgulamıyor. Türkiye’deki ilk kurulan LGBT derneğini Dünya Bankası Başkanı ziyaret etti. Çünkü bu projeler basitçe spontane gelişmiş şeyler değil. Bir kere insanın varlığına açılmış bir savaş söz konusu. Neo-liberal çıkarlar dahilinde şekillendiriliyor bu süreç. İşgücü de bu bağlamda önemli bir unsur” dedi.

‘Meselelerin üzerine gidince sonuç alıyoruz’

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda “Topyekün itiraz etmemeliyiz, doğru olduğu noktalar da var” diyenlere cevap veren Gültekin, “Bu gündemi oluşturanlar Allah’ın kevni ayetlerine, insanın varlık sistemine savaş açmışlardır. Bizleri safdışı bırakılması gereken pespaye varlıklar olarak görüyorlar” ifadesini kullandı.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve son olarak yoga için verilen tepkilerin MEB’de karşılık bulduğunu söyleyen Gültekin, “Demek ki meselelerin üstüne gidince bir sonuç alabiliyoruz. Öyleyse farkındalık oluşturacağız. Tehlikeyi önceden görmeliyiz. İlla evimize girince mi feryad figan edeceğiz? Bilinçli ve basiretli tepkisellikler ortaya koymalıyız. Neslin ifsadına geçit vermemeliyiz” şeklinde konuştu.

İslami Analiz/Haber Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *