NATO toplantısında Türkiye’ye S-400 çağrısı

NATO toplantısında Türkiye’ye S-400 çağrısı

NATO’nun 70’inci yılı çerçevesinde Amerika’da düzenlenen toplantıda, Mike Pence S-400’de Türkiye’nin geri adım atmasını istedi, Çavuşoğlu ‘geri adım atmayacağız’ dedi.

Türkiye’yi uyardı

Amerika Başkan Yardımcısı Mike Pence Washington’da NATO’nun kuruluşunun 70. Yıldönümü çerçevesinde düzenlenen toplantıda Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi alma planıyla ilgili konuştu. Türkiye’ye tercih yapma çağrısında bulunan ve uyarılarını Twitter üzerinden de yineleyen Pence’e Türkiye’den tepki geldi.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi alımına ilişkin tartışma NATO’nun 70. Yıldönümü’nde Amerika’da yapılan toplantılarda gündeme gelen konular arasındaydı.

Amerika Başkan Yardımcısı Mike Pence NATO zirvesi kapsamında yapılan bir toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye’ye S-400 konusunda geri adım atma çağrısında bulundu.

Çavuşoğlu, NATO toplantıları için Washington’da

NATO’nun 70. Yıldönümü kapsamında Amerika’da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Washington’da düzenlenen bir başka toplantıda yaptığı açıklamada Türkiye’nin S-400 konusunda kararlı olduğu mesajını verdi.

Çavuşoğlu Atlantik Konseyi, German Marshall Fund ve Münih Güvenlik Konferansı tarafından düzenlenen panelde konuyla ilgili olarak, “İş bitti, geri adım atmayacağız” ifadelerini kullandı.

Pence: “Türkiye bir tercih yapmak zorunda”

Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu sözlerinden kısa bir süre sonra ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Twitter üzerinden mesaj paylaştı.

Pence, “Türkiye bir tercih yapmak zorunda. Tarihteki en başarılı askeri ittifakta kritik öneme sahip bir ortak olarak mı kalmak istiyor? Yoksa, ittifakımızı sarsacak pervasız kararlar alarak bu birlikteliğin güvenliğini riske mi atmak istiyor?” diye yazdı.

Oktay: “Amerika bir tercih yapmak zorunda”

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in sözlerine Türkiye’den ilk tepki Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan geldi.

Fuat Oktay resmi Twitter hesabı üzerinden İngilizce olarak paylaştığı mesajında, “Amerika Birleşik Devletleri bir tercih yapmak zorunda! Türkiye’nin müttefiği olarak mı kalmak istiyor, yoksa NATO müttefiğinin düşmanları karşısında savunulmasını hiçe sayarak teröristlerle ortaklık kurup dostluğumuzu riske mi atmak istiyor?” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *