Prof.Dr. Adem Çaylak bugün İktibas’ta

Prof.Dr. Adem Çaylak bugün İktibas’ta

Akademisyen ve yazar Prof.Dr. Adem Çaylak, “İktidar, İtikad ve Muhalefet” başlıklı konferansı ile bugün İktibas’ta olacak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

2 Comments

  • mbozac
    26 Mart 2019, 13:43

    lütfen duyunuz, duyurunuz, duyarlı olunuz…

    REPLY
    • ersin ertuğrul@mbozac
      28 Mart 2019, 12:25

      Ülkemizde, doğuda ve batıdakinin aksine yerleşik, kurumsallaşmış anlamda ekoller, fikir, felsefe üreten bağımsız merkezler bulunmamakta. Bulunsa dahi bunlar sayıları cok az olmakla birlikte varlıklarını uzun yıllar devam ettirememektidirler. Oysa fikrin devamlılığı, canlılığını tesis eden şey kurumsallaşmak (stk’laşmak değil, istikrarlı bir fikri ekol olabilmek anlamında) olsa gerektir.

      Bu minvalde önem arzeden şey de kendi paradigmasının dışındaki paradigmalarla da iletişim kurabilme özgüveni ve dışa açıklığıdır. Bu tesis edilmediği takdirde insanlar nezdinde nasıl kabul görebilecek, fikirlerini deklare edecek, toplumsallaşacak ve nihayetinde fikirlerini iktidar/merkez kılıp siyasetin/hayatta uygulanabilirliğini sağlayacaktır?

      İktibas 30 yılı aşmış adeta bir ekol olarak, kurumsal kimliğini koruyabilmeye çalışmakta. Umarım yukarıda saymaya çalıştığımız dinamizmi yeniden ve daha güçlü bir şekilde tesis ederek, hem Müslümanlar hem de Müslüman olmayanlar için ilgi uyandırıcı fikirler ihdas eder…

      Çalışmalarınızı, farklı bakış açılarına sahip kimselerle çeşnilendirmeniz dikkat çekici ve takdire şayan. Muvaffakiyetler dilerim.

      REPLY