Mali’de bir köyde silahlı katliam 

Mali’de bir köyde silahlı katliam 

Batı Afrika ülkelerinden Mali’nin Mopti bölgesinde, çoğunluğu çoban olan bir Fulani köyüne yönelik saldırıda 134 kişi hayatını kaybetti.

DAKAR (AA) – Yerel basındaki haberlere göre, Dozo avcıları şekilde giyinmiş silahlı kişilerin Ogossagou köyüne dün sabah düzenlenen silahlı saldırıda 134 kişi hayatını kaybetti, 55 kişi de yaralandı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Afrika Birliği Başkanı Musa Faki Muhammed, Fulanilere ait Ogossagou köyüne yönelik saldırıya dair kınama mesajı yayımladı.

Guterres mesajında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 130’dan fazla kişinin öldüğü bu menfur saldırıyı kınadığını belirterek Malili yetkililerden olayı acilen araştırıp sorumluların adalet önüne çıkarılmasını istedi.

İlgili resim

Faki Muhammed de Twitter üzerinden yayımladığı mesajda, Mopti bölgesindeki katliamı dehşet ve üzüntüyle öğrendiğini kaydetti.

Muhammed, “Bu alçak eylemi kınıyorum.” ifadesini kullandı.

mali massacre ile ilgili görsel sonucu

Avcılıkla uğraşan Dozo (Donzo) grubunun üyeleri, Fulanileri ülkenin kuzeyindeki terör gruplarıyla bağlantılı militanları desteklemekle suçluyor.

Ağırlıklı olarak Mali’nin orta kesiminde yaşayan ve çoğunluğu çoban olan Fulaniler, son yıllarda bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle çeşitli saldırıların hedefi oluyor.

İlgili resim

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *