Erdoğan: ‘Anket çalışmaları yaptırıyoruz’

Erdoğan: ‘Anket çalışmaları yaptırıyoruz’

İki tv’nin canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Anketlere güvenmiyorum’ sözleri hatırlatıldı ve anket yaptırıp yaptırmadığı soruldu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, TGRT Haber-Beyaz TV’nin ortak yayınında “Cumhurbaşkanı ile Seçim Özel” programında gündeme ait soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En son yaptırdınız bir anket var mı? Bir de kampanya sürecinde en çok ‘Anketlere güvenmiyorum.’ cümleniz konuşuldu.” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

“Anket çalışmalarını yaptırmıyoruz, dersek bu doğru olmaz. Anket çalışmalarını yaptırıyoruz. Takip de ediyoruz. Vatandaşımızın nabzını anketlerden çok daha meydanlarda tutuyorum. Halkımın sofralarına oturuyorum. Bunun yanında onlarla beraber ayakta karşılıklı elektrik alıp verme çok daha farklı… Onlarla çay içiyorum, sohbet ediyorum. ‘Nasıl gidiyor?’ diye sorduğumda aldığım cevaplar var. Bu cevaplarla beraber o ilin nabzını koklayabiliyorsunuz. Artık bazı kamuoyu araştırmaları maalesef sipariş üzerine yapılıyor. Şimdi değişik değişik anket çalışmaları çıktı. Sosyal medya üzerinden yapılanlar var. Telefonla yapılanlar var. Yüz yüze yapılan anketler var. Bunlara baktığınızda çok büyük çelişkiler görüyorsunuz. Oranların çok çok farklı olduğunu görüyorsunuz. Onlara takılıp kalırsanız seçim kampanyası yürütemezsiniz. Bu noktada eski seçim kampanyaların havası yok. Onun için en ideali meydanların dilidir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *