Hamas: Ahdimize sağdığız

Hamas: Ahdimize sağdığız

İslami Direniş Hareketi (Hamas), ahdine sadık kalacağını, direniş ve cihat yolunda yürümeye devam edeceğini Filistin halkına ilan ederek, işgal rejimini tanımayacağını bir kez daha vurguladı.

Hamas, dün akşam (19 Mart Salı) kamuoyuna Gazze’yi ve direnişi hedef alan komployla ilgili gerçekleri açıkladığı uzun bir bildiri yayınladı.

İşgal sona erene kadar işgalcilere karşı direnmeye devam edeceğini bildiren Hamas, Allah’ın izniyle hedeflerine ulaşıncaya kadar gevşeklik göstermeyeceğini ifade etti.

Hamas, uzun direniş tarihine sahip Filistinli grupları milli birliğin sağlanması için daha çok çaba sarf etmeye davet etti.

Direnişin kalesi Gazze’yi hedef alan ablukanın ve yaptırımların devam ettiğini belirten Hamas, işgal rejiminin ablukasıyla Filistin Yönetimi’nin yaptırımlarının aynı hedefe hizmet ettiğini, o hedefin Gazze Şeridi’ni Batı Yaka’dan ayırmak ve direniş projesine destek olan güçlü zemini kırmak olduğunu söyledi.

Amerikan yönetiminin Filistin davasına darbe vurarak İsrail’i bölgede meşru bir ülke haline getirmeye çalıştığını kaydeden Hamas, Filistin Yönetimi ve Fetih’in tüm çağrılara rağmen uzlaşıdan kaçtığını ve Gazze halkının Hamas’a karşı ayaklanacağını zannettiğini ifade etti.

Ramallah’taki güvenlik birimlerinin Gazze Şeridi’nde karmaşa çıkarmak için plan yaptığını ve söz konusu planın başlangıcı için 14 Mart tarihini belirlediğini açıklayan Hamas, Filistin halkının bilinci sayesinde planı boşa çıkardığını bildirdi.

Hamas, planın bir amacının da Gazze Şeridi’ndeki birlik ve bütünlüğü bozmak olduğunu kaydederek, çıkarılmak istenen olayların hedefinin 30 Mart’ta düzenlenmesi planlanan milyonluk gösteriye engel çıkarmak olduğunu belirtti.

Filistin Yönetimi’ni ve Fetih’i milletin safına dönmeye davet eden Hamas, işgal rejiminin cinayetlerini ve Yahudileştirme faaliyetlerini yoğunlaştırdığına dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *