Reşat Nuri Erol: Sedat Yılmaz’ın yazılarına FAİZ sebebiyle mi son verildi?!

Reşat Nuri Erol: Sedat Yılmaz’ın yazılarına FAİZ sebebiyle mi son verildi?!

“Yeni Akit Süleyman Karagülle’nin yazılarına da ancak 2 yıl kadar sabredilebilmişti…” diyen Reşat Nuri Erol, “Merakımdan soru-yorum; Sedat Yılmaz’ın yazılarına FAİZ sebebiyle mi son verildi?!” diye sordu.

Milli Gazete yazarlarından Reşat Nuri Erol, dün yayınlanan yazısında, Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul il başkanlığının birinci yılında Süleyman Akdemir ile birlikte, kendisine yaptıkları ziyareti ve “FAİZ ve repodan vazgeçmesi nasihati ve faize alternatif SELEM önerisi”nde bulunduklarını anlattı. Çalışmalarına, İslam Medeniyeti Vakfı internet yayınlarından da ulaşmanın mümkün olduğunu hatırlatan Erol, daha sonra bu yazıyı yazma gerekçesini şöyle aktardı:

Bu yazı, ‘yandaş’ bir gazetede çıkan ‘son yazı’ vesilesiyle yazıldı.

Evet, yazıldı ve bu yazıya vesile oldu; o yazının son kısmını okuyalım…

“Kısa vadeli dış borç stokunun Ocak sonu itibarıyla, 2018 yılsonuna göre yüzde 1,5 artışla 118 milyar dolara yükseldiğini belirttikten sonra eski siyasetçilerin ‘Borç yiğidin kamçısıdır’ sözünün geçerli bir meta olmadığını Merkezi Yönetim Bütçesi de doğruluyor… 2018 Şubat ayında 1,9 milyar lira açık veren bütçede, 2019 Şubat itibariyle 16,8 milyar lira açık oluşmuş.

Sebep faiz harcamaları…

Şimdilik istikrarlı giden faiz dışı denge bu ay 2,1 milyar lira eksiye düşmüş. Geçen yıl aynı dönemde 6,7 milyar lira faiz ödemelerine giderken bu yılın Şubat ayında faiz ödemeleri 14,7 milyar liraya çıkmış. Tabi ne kadar çok borçlanırsanız, o kadar fazla faiz ödersiniz…

Neticede bütçede 12 aylık dilimde Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 2,3’üne denk gelen 84,2 milyar liralık bir bütçe açığı oluşmuş. Bütçedeki endişemi de söyleyeyim… Vergi veya vergi dışı kalemler giderek zayıflıyor…

Dikkat etmek lâzım! / Evet, Yeni Akit’te son yazımı kaleme aldım. Yakın bir zamanda yeni bir mecrada yine aynı minvalde yazmaya gayret göstereceğim. 40 yıllık gazetecilik hayatımda doğru ve hak bildiğimi ifade etmekten hiç çekinmedim. İnşallah böyle devam eder!”

Yazar Sedat Yılmaz’ın “Yeni Akit’teki son yazım!” başlıklı yazısının son paragrafı şöyle başlıyor: “Yeni Akit’te geçen 5 yıllık serüvenimi bu yazıyla noktalarken…”

Yeni Akit Süleyman Karagülle’nin yazılarına da ancak 2 yıl kadar sabredilebilmişti…

Merakımdan soru-yorum; Sedat Yılmaz’ın yazılarına FAİZ sebebiyle mi son verildi?!

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *