Çavuşoğlu: “Kutsal davalarımıza biz olmazsak kimse sahip çıkmaz”

Çavuşoğlu: “Kutsal davalarımıza biz olmazsak kimse sahip çıkmaz”

“Filistinlilere ‘Siz de sesinizi fazla çıkarmayın’ diye baskı yapan bazı ülkeler var. Müslüman ülkeden bahsediyorum, Amerika’dan bahsetmiyorum. Bunlar mı Kudüs’e sahip çıkacaklar?” diyen Çavuşoğlu, “elbette tüm dünyayla entegre olmamız lazım” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, beraberindeki partililerle AKP Yayladağı Belediye Başkan Adayı Mustafa Sayın’ın seçim-irtibat ofisini ziyaret etti. Burada konuşan Çavuşoğlu, çok güçlü olmaları gerektiğini, içeride ve dışarıda kendilerini devirmek isteyen çok sayıda hain bulunduğunu savundu. Milli ve kutsal davalara sahip çıktıklarını savunan Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Kudüs gibi kutsal davalarımıza da biz olmazsak kimse sahip çıkmaz, bunu unutmayın. Amerika’dan, İsrail’den korkan Müslüman ülkelerin yalpalamaya başladığını görüyoruz. Hatta Filistinlilere ‘Siz de sesinizi fazla çıkarmayın’ diye baskı yapan bazı ülkeler var. Müslüman ülkeden bahsediyorum, Amerika’dan bahsetmiyorum. Bunlar mı Kudüs’e sahip çıkacaklar? Geçtiğimiz 2 yılda İslam zirvelerinde ve BM Genel Kurulunda ABD ve İsrail’e karşı ezici çoğunlukla karar aldırırken bu ülkelerin korkaklığını, ürkekliğini gördük. Şimdi bunlar bağımsız değil ama biz bağımsız bir ülkeyiz. Kendi kararlarımızı kendimiz alıyoruz, elbette tüm dünyayla entegre olmamız lazım, dünyanın her yerinde var olmamız lazım, şanlı bayrağımızı dünyanın her yerinde dalgalandırmamız lazım.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *