Erdoğan: “Trump’ın özel sektörden gelmesi önemli”

Erdoğan: “Trump’ın özel sektörden gelmesi önemli”

Dün gece canlı yayına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ın özel sektörden gelmesinin önemli olduğunu, zamanı geldiğinde şirket mantığıyla yönettiğini, kendisinin de özel sektörü bildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı tv canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Amerika’nın Suriye’den çekilme kararını değerlendiren Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın göreve geldiğinden bu yana yanındaki generallerin sürekli değiştiğini belirterek, bu değişimlerin bir şeyi ortaya koyduğunu, burada yönetici olarak kalabilmenin kolay bir iş olmadığını gösterdiğini söyledi.

Şirket mantığı

Trump’ın özel sektörden gelmesinin önemli olduğunu, zamanı geldiğinde şirket mantığıyla yönettiğini ifade eden Erdoğan, kendisinin de özel sektörü bildiğini dile getirdi.

Erdoğan, “Trump yönetimi Suriye’den çekilme konusunda kendi içinde uzlaşıdan uzak bir görünüm sergiliyor. Diğer taraftan Amerika’nın Suriye’den çekilme kararını yakından takip edeceğimizi en başından beri hep konuşuyoruz, söylüyoruz. Niye? Kendi planlarımızı hayata geçirme noktasında bunu kullanmakta da kararlıyız. 911 kilometre sınır var ve bu sınırın herhangi bir tehdide açık olmaması lazım. Burası bizim için bir terör koridoru olarak hep kullanıldı. O tür ifadeler kullanıldı.” diye konuştu.

‘ABD oraya helikopterlerle silah gönderdi’

Kobani döneminde eski ABD Başkanı Barack Obama’nın kendisini arayarak “Kobani’de bize yardımcı olun, oradaki Kürtleri kurtaralım. Aksi taktirde 24 saatte bu insanlar yok edilecek.” dediğini belirten Erdoğan, kendisinin de Obama’ya “Niye yok edilsin. Bizim kapımız her zaman açık o ayrı mesele ama sizin güvenceniz varken, bizim güvencemiz varken niye yok edilsin.” dediğini söyledi.

Erdoğan, sonrasında ise ABD’nin oradakilere helikopterlerle silah desteği vererek orada adeta bir terör örgütü oluşturduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Silahları mühimmatlarıyla beraber hepsini daha sonra tespit ettik. Sonunda ne oldu? 300 bine yakın Kobani halkı Türkiye’ye göç etmek durumunda kaldı. Onları da korumamıza aldık. Onların büyük bir kısmı hala ülkemizde, bizim güvencemiz altında. Bir de kalkıyorlar utanmadan, sıkılmadan ‘Türkiye Kürtlere düşmanlık ediyor.’ Bu nasıl düşmanlıktır ya. Kobani’den gelenler şu anda Türkiye’de yaşıyor. Türkiye onlara her türlü güvenceyi vermiş, her türlü korumayı yapıyor. Bize ‘Böyle böyle Kürtlere olumsuz yaklaşımlarınız varmış.’ Elinize, dilinize dursun ya. Bilmeden bunları nasıl söylüyorsunuz, nasıl konuşuyorsunuz. Bizim derdimiz terör örgütleriyle. Biz teröristlere karşıyız. Kürtler benim vatandaşımdır, kardeşimdir. Benim partimin içerisinde sayısal olarak ciddi oranda Kürt vatandaşlarım vardır. Ayırmak diye bir şey olmaz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *