Macar Bakan: ‘Batılı ülkeler ikiyüzlü’

Macar Bakan: ‘Batılı ülkeler ikiyüzlü’

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijarto kendilerini Rusya ile yakın olmakla suçlayan Batılı ülkelerin enerji sektöründe Rusya’yla işbirliği yaptıklarını belirterek Batılı ülkelerin ikiyüzlü olduğunu kaydetti.

Pompeo, Rusya’yı suçladı

Macaristan’ı ziyaret eden ABD Dişişleri Bakanı Pompeo, başkent Budapeşte’de Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile bir araya geldi. Pompeo, ortak basın toplantısında Rusya’yı hedef aldı.

Sputnik’in haberine göre, Rusya’yı bazı NATO ülkelerinin arasını açmaya çalışmakla suçlayan Pompeo, “Ruslar ve Çinliler, buradaki nüfuzlarını artırdılar ancak onlar, bizim için çok değerli olan Amerikan ideallerini paylaşmıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in NATO’daki dostlar arasına nifak tohumları ekmesine izin veremeyiz” dedi.

‘Batılı ülkeler ikiyüzlü davranıyor’

Szijjarto ise Moskova ile Budapeşte arasındaki işbirliğini eleştiren Batılı ülkelerin ikiyüzlü bir duruş sergilediğini kaydetti. Batılı ülkelerin enerji sektöründe Rusya’yla işbirliği yaparken Budapeşte’nin Moskova’yla işbirliği yapmasını ikiyüzlülük olarak niteleyenlere tepki gösteren Szijjarto, “Avrupa ülkeleri ile Rusya arasındaki ticari hacmi verilerine bakın. Bizi Rusya’yla yakın bağlara sahip bir ülke olarak suçlamanızdan bıktık” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *