Filipinler, faizsiz finans aracılığıyla ülkeyi geniş bir bankacılık ve diğer finansal hizmetler yelpazesine açmaya bir adım daha yaklaştı.

Temsilciler Meclisi’nin Filipinler’deki İslami bankaların düzenlenmesi ve örgütlenmesi için teklif edilen bir tasarının ikinci okumasını onaylaması sonrasında gerçekleşti.

Yeni yasa önerisi

Katılım Finans Dergisi’nin aktardığına göre, Arab News’e e-postayla gönderilen bir açıklamada, Bankalar ve Finansal Aracılar Komitesi Başkanı Henry Ong, önerilen yasaların yürürlüğe girmesinin Filipin bankacılık tarihinin tarihi anlarından biri olacağını söyledi.

Kongre Üyesi Ong, “Ülkenin ilk İslami bankası 1972 yılında kuruldu. Bu yeni yasa ile birlikte sadece Mindanao için değil, ülkenin geri kalanı için de daha fazla İslami bankalar olacak.” dedi.

Banka hesabı olmayan 10 milyon Müslüman

Ong, özellikle de Güneydoğu Asya ve Orta Doğu’da yerleşiklerin bulunduğu bölgelerde daha fazla İslami bankaların kurulmasının, çoğu “banka hesabı olmayan” 10 milyon Filipinli Müslüman’a büyük yarar sağlayacağını kaydetti. Ong, önerilen tedbirin özellikle Filipinli Müslümanlara, geniş bir bankacılık, kredi verme, yatırım ürünleri ve hizmetleri dizisi sağlayacağına dikkat çekti.