Papa, Birleşik Arap Emirlikleri’nde ayin yönetti

Papa, Birleşik Arap Emirlikleri’nde ayin yönetti

Papa Francis, Birleşik Arap Emirliklerinde, büyük bir ayin yönetti, dinlerarası diyalog toplantısına katıldı, kardeşlik belgesi imzaladı. Papa, BAE’ye gitmeden önceki son vaazında Yemen mesajı vermişti.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, ilk kez Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’deki Zayed Sports City Stadı’nda düzenlenen ayini yönetti.

Papa Francis, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) düzenlediği ziyarette, başkent Abu Dabi’de düzenlenen bir ayini de yönetti.

Dinler arası Diyalog konferansı

Birleşik Arap Emirlikleri’ne gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Veliaht Prens Şeyh Muhammed bin Zayid ile bir araya gelen Papa Francis, dinler arası diyalog konferansına katıldı.

Haber7’nin verdiği bilgiye göre, konferansta konuşan Papa sözlerine “As-salamu alaykum” diyerek başladı. Veliaht Prens Şeyh Muhammed bin Zayid ile El-Ezher Kurumu Şeyhi Baş imam Ahmed et-Tayyib’e sözleri için teşekkür etti.

Barışın bu ailenin logosu olduğunu söyleyen Papa, “Kardeşlik, Tanrı’nın yaratma planında yer alan bir meslek olarak ortak bir insanlık değeridir” dedi.

Kardeşlik belgesi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmi haber ajansı WAM’ın haberine göre, Ahmed et-Tayyib ile Papa Francis, BAE’nin başkenti Abu Dabi’de, aşırılıkla mücadele için “İnsani Kardeşlik” belgesi imzaladı. Belgede ayrıca dini ve milliyetçi aşırıcılık ile teröre karşı uyarıda bulunuldu.

Papa’dan BAE yolculuğu öncesi Yemen mesajı: Aç çocukların feryadı Tanrı’ya ulaşıyor

Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa Francis, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yolculuğu öncesi Vatikan’daki pazar ayininde Yemen’deki insani krizi endişeyle takip ettiğini söyledi.

Euronews’ün aktardığına göre, vaaz sırasında St. Peter’s Meydanı’nda toplanan on binlerce kişiye Yemen’deki krizi hatırlatan Papa, “Buradan tüm taraflara ve uluslararası kamuoyuna seslenerek anlaşmalara uyulması, halkın iyiliği adına gıda dağıtımı ve istihdamın sağlanması için gerekli çalışmaların yapılması çağrısında bulunuyorum. Herkesi Yemen’deki kardeşlerimiz için duaya davet ediyorum.” dedi.

Papa Francis, kıtlıktan dolayı yemek bulamayan çocukların ve anne babalarının feryatlarının Tanrı’ya ulaştığını söyleyerek, bu insanlara gıda, su ve ilaç yardımlarının ulaştırılması gerektiğini ifade etti.

Konuşmasından kısa süre sonra uçağa binerek BAE’ye doğru yola çıkan Papa Francis, Arap Yarımadasına resmi ziyaret gerçekleştiren ilk papa olacak.

Papa’nın yolculuk öncesinde Yemen’deki krize değinmesi önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. BAE, Suudi Arabistan önderliğindeki askeri koalisyona destek vererek Yemen’deki Husilere karşı savaşa katılmış, bu nedenle yaşanan krizde etkili olmuştu.

Diğer yandan Arap ülkesinde Papa ziyareti öncesi güvenlik hazırlıkları tamamlandı. 2 gün sürecek olan ziyaret sonrasında ülkedeki yaklaşık 2 milyon Katolik’e yönelik algının da yumuşaması hedefleniyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *