Erdoğan: ‘Bize düşen, onunla iftihar etmektir’

Erdoğan: ‘Bize düşen, onunla iftihar etmektir’

Davetli olarak katıldığı Fazıl Say konseri ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Fazıl Say, kendini, bulunduğu alanda dünyada ispat etmiş bir arkadaşımız, kardeşimiz. Bize düşen nedir? Bununla iftihar etmektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya temasları sonrası uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, ünlü piyanist Fazıl Say ile ilgili de konuştu.

Fazıl Say’ın kendini dünyada ispat ettiğini savunan Erdoğan, “Fazıl Say, kendini, bulunduğu alanda dünyada ispat etmiş bir arkadaşımız, kardeşimiz. Bize düşen nedir? Bununla iftihar etmektir. Fazıl Bey’in babası Ahmet Bey’e, şahsıma yönelik ifadelerinden dolayı, şahsım, ailem, milletim adına çok teşekkür ediyorum. O gün güzel de bir tevafuk oldu. Senatör Graham’a, ‘Biz bu akşam dünyaca meşhur bir piyanistimiz var. Onun Ankara Prömiyerine gelir misin?’ dedik. Gelirim dedi. Onu da aldık. Güzel bir geceydi” ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesinin aktardığına göre, Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Harbiye Kongre Merkezi’nin yanında Cemal Reşit Rey’i yaptık. Onu biz yıkarken her tarafı ayağa kaldırdılar. Dedik ki ‘Daha güzelini, daha büyüğünü yapıyoruz, biraz sabırlı olun’. Türkiye’nin opera binası yoktu. Harbiye Kongre Merkezi 3 bin kişilik bir yarı opera binasıdır.
AKM olayını gündeme getirdim, kıyametler koptu. Burada opera binası yapacağız dedik. Çıldırdılar. Şimdi oranın temelini atıyoruz. Daha büyük ve işlevsel bir opera binası.

Aynı şekilde hani çok kızdıkları Taksim’deki kışla. O Topçu Kışlası’nın aslını bir görseniz, ‘Yazıklar olsun burayı yıkanlara’ dersiniz. O kadar muhteşem bir eser. Onun orjinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz. Onun karşısında Taksim Camii’ni yapıyoruz. O da bitmek üzere.

Bütün bu neyi getirecek? İstanbul’da doğru düzgün meydan yoktu. Taksim’de trafiği alta aldık, Taksim meydana kavuşuyor. Bir taraftan o tarihi kışla ortaya çıkacak öbür taraftan opera muhteşem eser olarak geliyor, öbür tarafta Taksim Camii o da muhteşem eser olarak ortaya çıkıyor.

Bizde gizli kalmış öyle şeyler var ki… Sultanahmet’te At Meydanı denir. Tarihi kayıtlara baktığımız zaman orada millet bahçesi var. Düşünebiliyor musunuz? Şimdi biz onları meydana çıkaracağız. Bunları meydana çıkarmak bir aşk işidir. Yerel seçimlerde meydana gelecek bir başarı, yerel ve merkezi yönetimle el ele vererek süratle halletme imkânı getirecektir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *