Erdoğan ve konuk ABD’li senatör Fazıl Say konserinde

Erdoğan ve konuk ABD’li senatör Fazıl Say konserinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Senatörü Lindsey Graham’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde iki buçuk saat süren toplantısının ardından, akşam saatlerinde Fazıl Say konserine de birlikte katıldılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Senatosu Senatörü Lindsey Graham’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Beştepe’de 2 buçuk saat süren uzun bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun hazır bulundu.

Kabulde, Suriye bağlamındaki son gelişmeler ve ikili ilişkilerin ele alındığı öğrenildi.

Fazıl Say konseri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, konuk Amerikalı senatör Lindsey Graham ile birlikte, piyanist-besteci Fazıl Say’ın Ankara ATO Congresium’daki “Truva Sonatı” konserini izledi.

Programa, ABD’li senatör Lindsey Graham Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetlisi olarak katılırken, devletin zirvesinden birçok isim de oradaydı: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, AKP sözcüsü Ömer Çelik de konsere katılanlar arasındaydı.

Konserin ardından izleyiciler Fazıl Say’ı ayakta alkışlarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ayakta alkışladığı görüldü. Sahneye tekrar çağrılan Fazıl Say, “Umarım sanatımı beğenmişsinizdir. Herkese teşekkürler. Sakin bir parça çalarak konseri bitirmek istiyorum. Kızımın doğumunda yaptığım ‘Kumru’ isimli parça. Ona sevgiler yollayarak çalıyorum” dedi.

Konser sonrasında Erdoğan da sahneye çıkarak, ‘Sevgili Fazıl’ diye hitap etti ve şöyle dedi: “Sevgili Fazıl, gerçekten bizlere bu prömiyeri çok farklı bir şekilde takdim ettiler. Tabii şimdi Çanakkale eyvallah, İzmir eyvallah ama bir de şimdi Ankara, İstanbul lazım. Ankara’yı Külliye’deki Opera’da yapalım, diğerini, İstanbul’da da Harbiye merkezde yapalım. O da böyle güzel bir sunumla İstanbulluları ve Ankaralıları ayrıca bir daha bir araya getiririz.” Aşık Veysel’in plağını da hediye eden Erdoğan, “Arkadaşlar ‘benim yarim kara topraktır’ın plağını bulmuşlar ben de bunu sevgili Fazıl’a takdim ediyorum.” dedi.

Fazıl Say da Erdoğan’a imzalı albümünü hediye etti.

 

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *