Yılbaşı Karşıtlığı Üzerinden Dindarlık

Yılbaşı Karşıtlığı Üzerinden Dindarlık

“Ahalinin işin özünü bilmediği için özenle dindarlık olarak savunduğu, modern hayatla basit semboller üzerinden çarpıştırıldığı ‘anticiliğin’ doğrusunu anlat. İşin özünü konuş.”

1: Modern zihinle ve kurduğu sosyal hayat biçimiyle esastan hesaplaşıp, İslam dayanaklı sosyal yaşam biçimini ihya etmek, mümin ve müminenin dinini, aklını ve neslini korumak yerine,

Soyut, havada, hayatın dışında bir teolojik tartışmayla Kur’an tefsir et, dini ilke ve kuralları modernizm lehine tevil et, gelenek olarak kodladığın tarihsel birikimin olumsuz yanlarını öne çıkartıp ‘bilimsel düşünce’ olarak pazarla.

Nedir bu şimdi? Anlamı, muradı, hedefi ne bunun? Neye dayanıyor, nereye ulaşmak istiyor bu?.

Kur’an’ı hayata mı döndürecek, Sünnete uygun Müslümanca bir hayat mı tanıtacaksın; 

Ahalinin işin özünü bilmediği için özenle dindarlık olarak savunduğu, modern hayatla basit semboller üzerinden çarpıştırıldığı ‘anticiliğin’ doğrusunu anlat. İşin özünü konuş.

2: Misalen; Baskıcı despotik idarelere karşı olmak, bundan kurtulmanın yollarını aramak doğrusudur, bunun için mücadele etmelidir, tamam da asıl doğru olanın ondan sonra ne olması gerektiğini anlat.

Esad’ın ve gibilerin yönetim tarzlarının yıkılması gerektiğini, bunun için mücadele edilmesi gerektiğini amma asıl önemli olanın, onların yerine kimlerin neyin getirilmesi gerektiğini, mücadelenin ancak böylece anlamlı olacağını anlat. Anlat ki kafirlerin tezgahına düşmeyelim..

Misalen; domuz etini haram diye yemeyenlere modern kentlerde plaza dikmenin de haram olacağını anlat. O plazaların parasının nereden geldiğini sorgula..

Misalen; firavunların soygun, gasp ve zulümle piramitler ve görkemli saraylar diktiğini, Batı uygarlığının aynı usulle gökdelenli kentler, korunaklı siteler ve saraylar yaptıklarını, plazalar diktiklerini, bunların içinde köleler ve cariyelerle konforlu lüks ve şaşalı hayatlar yaşadıklarını, buna da medeniyet dediklerini anlat. 

Bu medeniyetin sütunlar sahibi İrem kavmine ait olduğunu, kayaları oyup yüksek binalar diken Hud milletine yakıştığını, fakat Kur’an’ın bunları lanetlediğini anlat..

Misalen; Namaz kılanların o namazının, başkalarının haklarına tecavüz etmeyi, yalan söylemeyi, çalmayı, haksız yere öldürmeyi engellemiyorsa Allah’ın kabul edeceği namaz olmayacağını anlat..

3: Anlat: Yılbaşı kutlamalarına Hıristiyan adetidir diye karşı çıkanlara, karşı olmaklığını dindarlık ve takva adına yaptıklarını sananlara;

Asıl Gregoryan takvimini kabul etmiş bir toplumda zamanın düzenlenmesinin, günlük hayatın örgütlenmesinin dolayısıyla insanlar arası münasebetlerin Müslümanca olamayacağını, bu şartlarda bunun mümkün olamayacağını anlat. 

Sebepleriyle anlat. Bunun yılbaşı kutlamasından, bir takvim kabulünden çok ötede anlamı olduğunu anlat ki bilsin millet.

Anlat ki dindar ahali, İslam’ın öncelikle zamanı, sonra da mekanı örgütleyerek Müslümanca bir sosyal hayat kurduğunu, bu sosyal hayatın ancak Müslümanca münasebetleri üretip yaşatacağını, İslami emir ve nehiylerin bu yolla hayatlaşacağını öğrensin millet..

4: Bunu yapmıyorsan vazifeliler gibi ahalinin inancıyla ibadetiyle uğraşma. Gücün ahaliye, sahipsiz dindarlığa mı yetiyor senin! 

Dini tekeline alıp kendince standartlaştırmak isteyen ve bunu seküler dini eğitimle başarmak isteyen bir devlet var. Orada. Git onunla yüzleş! 

İslam’ın tek mezhepli din olamayacağını, mezhebin din olamayacağını, İslam’ın devlet dini olamayacağını, tarihte bunu deneyenlerin başaramadığını, olursa İslam’ın devleti olacağını anlat..

Bunları anlat ki senin Kur’an’dan konuştuğunu, Kur’an konuştuğunu anlasın millet..

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *