Pentagon, Yemen’de ‘işkence’ iddialarını reddetti

Pentagon, Yemen’de ‘işkence’ iddialarını reddetti

Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon, Amerikalı askerlerin Yemen’de, terör şüphelilerine işkence yapılması olaylarına karıştıkları ya da şahit oldukları iddialarını reddetti.

Haber ajansı Associated Press tarafından görülen gizli rapor, Savunma Bakanlığı tarafından Kongre’ye sunuldu. AP’nin haberine göre raporda, “Topladığımız bilgiler çerçevesinde, Amerika askeri personelinin Yemen’de, tutuklulara yönelik herhangi bir zulüm ya da insanlık dışı bir uygulamaya dahil ya da şahit oldukları tespit edilmemiştir” denildi.

Amerika’nın Sesi’nin aktardığına göre, raporda ayrıca Amerikalı yetkililerin, Yemen’de tutuklulara işkence yapıldığına dair güvenilir bir bilgiye de ulaşmadıkları öne sürüldü.

Tutuklulara işkence ve taciz

AP, haberlerinde ve insan hakları grupları yaptıkları açıklamalarda daha önce Birleşik Arap Emirlikleri ve koalisyona bağlı güçlerin, ellerindeki tutuklulara işkence yaptıkları ve cinsel tacizlerde bulunduklarını, Amerika askerilerinin de buna şahit olduklarını öne sürmüşlerdi.

Birleşik Arap Emirlikleri de Yemen’de İran destekli Husilere karşı yürütülen ve Suudi Arabistan’ın liderlik ettiği koalisyonun bir üyesi.

Amerika, Yemen’deki operasyonlara yönelik olarak koalisyona silah satarak ve Suudilere istihbarat sağlayarak destek oluyordu.

Pentagon Sözcüsü de Salı günü yaptığı açıklamada, işkence ve insanlık dışı muameleye ilişkin iddiaların araştırılmaya devam edeceğini söyledi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *