Amerikan heyeti Külliye’de

Amerikan heyeti Külliye’de

John Bolton başkanlığındaki ABD heyeti ile İbrahim Kalın başkanlığındaki Türk heyeti bir araya geldi. Basına kapalı 2 saat 10 dakika süren toplantının verimli geçtiği söylendi. Amerikan heyeti de 13:45’te Türkiye’den ayrıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın başkanlığındaki Türk heyeti ile Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton başkanlığındaki ABD heyeti bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, 2 saat 10 dakika sürdü.

Kalın başkanlığındaki Türk heyetinde, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, MİT Başkan Yardımcısı Cemalettin Çelik ve diğer ilgililer yer aldı.

Bolton başkanlığındaki ABD heyetinde ise Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Küresel Koalisyon Özel Temsilcisi James Jeffrey ve diğer yetkililer bulundu.

Bolton ile Kalın görüşmesi

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Garret Marquis, Bolton ile Türkiye’ye gelen Amerikalı gazetecilere görüşmeler hakkında açıklama yaptı.

Marquis, Bolton’un İbrahim Kalın ile görüşmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Bolton ile Kalın, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’nin kuzeydoğusundan uygun bir hızla çekilme kararı hakkında verimli bir görüşme yaptılar.” ifadesini kullandı.

Garret Marquis, tarafların daha fazla diyalog için ele alınacak konuları belirlediğini, ABD ile Türkiye arasındaki güçlü ikili ilişkilere vurgu yaptıklarını söyledi.

Marquis, ABD yönetiminin Suriye’deki iş birliği konusunda askerler arasında bugün devam eden istişareleri beklediklerini belirtti.

Bolton Türkiye’den ayrıldı

Türk yetkililerle görüşmek üzere dün gece saatlerinde Ankara’ya gelen Bolton ve beraberindekileri taşıyan özel uçak, saat 13.45’te Esenboğa Havalimanı’ndan hareket etti.

Bolton’a ziyareti sırasında, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve Brett McGurk’ün yerine Küresel Koalisyon Özel Temsilcisi olarak atanan James Jeffrey eşlik etti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *