Dijtalleşen dünyada dergi okuma şekli de değişiyor

Dijtalleşen dünyada dergi okuma şekli de değişiyor

1400 dergi ve 50 gazetenin yer aldığı Türkiye’nin ilk ve tek dijital yayın platformu Dergilik’ten bu yıl 70 milyon dergi indirilirken, 11.2 milyon da gazete indirildi.

Turkcell’e ait dijital yayın platformu Dergilik, Türkiye’nin yayıncılık alanında değişen yönünü de ortaya koyuyor. Sadece Türkiye’de değil, dünyada yayınlanan pek çok derginin ve aynı zamanda ulusal ve yerel gazetelerin dijital olarak okuyucu ile buluşturulduğu platform ile ilgili olarak Turkcell’den bir açıklama yayınlandı. 2018 yılı rakamlarının değerlendirildiği açıklamada, platformda yıl sonu itibarıyla 500’ü yerli 900’ü yabancı olmak üzere bin 400 dergi ve 50 gazete yer aldığı bildirildi.

Açıklamaya göre, Dergilik’in rafındaki yayınlar yılın 12 ayında toplam 80 milyon kez indirilerek geçen yılki rekorunu kırdı. 2017’ye göre indirilen dergi sayısı 50 milyon artışla 70 milyona, gazete sayısı ise 8 milyon artışla 11,2 milyona ulaştı. 6 milyon farklı kullanıcıya ulaşan Dergilik’in aktif kullanıcı sayısı 1,5 kat artmış oldu. 2018’de en çok okuyan 5 şehir ise İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Bursa olarak yer aldı.

Mizah, kadın-magazin ve iş dünyası dergilerinin ağırlıklı okunduğu dergiler ve gazetelerin indirilme sayısı bir yılda üç kat arttı. Mizahta en beğenilen yayınlar Uykusuz, Leman, Postkes olurken, Kadın ve Magazin dergilerinde ilk üç sırada Elle, Hello Türkiye ve Cosmopolitan yer aldı. İş dünyasının en çok okunan dergileri ise Para, Bloomberg Businessweek ve Ekonomist olarak sıralandı.

Platformda ücretsiz yararlanılan yayınlar olduğu gibi, abonelik şeklinde veya tek tek satın alma imkanı da bulunuyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *