Savunma Bakanı Mattis, Başkan Trump ile ‘gurur duyduğunu’ söyledi

Savunma Bakanı Mattis, Başkan Trump ile ‘gurur duyduğunu’ söyledi

ABD Savunma Bakanı Mattis’in, ABD askerlerinin Suriye’den çekilmesine ilişkin kararnameyi imzaladığı bildirildi.

NEW YORK (AA) – Amerikan CNN televizyonunun Savunma Bakanlığından iki yetkiliye dayandırdığı haberine göre, ocak ayında görevi bırakacak ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD askerlerinin Suriye’den çekilmesine dair kararnameyi imzaladı.

Çekilme gelecek haftalarda başlayacak

Haberde, kararnamede ABD askerlerinin Suriye’den nasıl ve ne zaman çıkacağına dair bilgilerin yer aldığı, çekilmenin gelecek haftalarda başlayıp ve birkaç hafta sürmesinin beklendiği ifade edildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararının ardından Mattis, görevden ayrılacağını açıklamıştı.

“Başkan ile gurur duyuyorum”Öte yandan ABD’nin Kentucky eyaleti Senatörü Rand Paul, ABD’li CNN kanalına, ABD’nin Suriye’den çekilme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Diğer ülke yönetimlerini değiştirmenin ABD’nin işi olmadığını vurgulayan Paul, Trump’ın, ABD’nin Irak’a girmesini “en büyük dış politika faciası” olarak tanımlamasında haklı olduğunu söyledi.

Paul ayrıca, Trump’ın Suriye’den çekilme kararını eleştiren ABD’li generallerin, Irak’a girilmesinde de bir yanlışlık görmediğini belirterek, “Ben Başkan ile gurur duyuyorum. Söz verdiği tam olarak buydu ve bence insanlar onunla aynı fikirde. Uzun zamandır çok fazla yerde savaştayız ve trilyonlarca dolar para harcadık. O farklı biri. Bu yüzden seçildi.” değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca Trump, Twitter hesabından Paul’un bu ifadelerini paylaşarak kendisine teşekkür etti.

Trump yönetiminin salı günü Suriye’deki ABD askerlerini ve diplomatlarını çekeceğini duyurması, Washington’da büyük tartışmalara yol açtı. ABD Kongresinde Cumhuriyetçi ve Demokrat her iki partiden de tepkiler gelirken, Senatör Paul, karara başından beri destek vermesiyle dikkati çekti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *