Hamas: ‘Kudüs Filistin’in ebedi başkentidir’

Hamas: ‘Kudüs Filistin’in ebedi başkentidir’

Hamas’ın 31. kuruluş yıldönümü münasebetiyle yapılan açıklamada, “Bütün çevrelerin ve grupların ulusal bir program üzerinde uzlaşması herkes için ortak paydadır. Bu, büyük tehlikelere karşı ulusal çabaların başarı şansını güçlendirecektir.” denildi.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) kuruluşunun 31’inci yıldönümünde Filistin’in özgürlüğü, başkenti Kudüs olacak bağımsız Filistin devletinin kurulması ve mültecilerin yurtlarına dönmeleri konularının sürekli ilkelerinin başında olacağını belirterek, bölünmenin sonlandırılması ve ulusal ortaklığın güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Hamas hareketi kuruluş yıldönümü münasebetiyle dün yaptığı açıklamada, “Bütün çevrelerin ve grupların ulusal bir program üzerinde uzlaşması herkes için ortak paydadır. Bu, büyük tehlikelere karşı ulusal çabaların başarı şansını güçlendirecektir. İşgale karşı direniş hakkımız ise uluslararası hukuk tarafından güvence altına alınmıştır” dedi.

Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşlerine desteğini sürdüreceğini belirten Hamas, yürüyüşlerin ulusal güçlerin belirlediği hedefleri gerçekleştirinceye kadar devam edeceğini hatırlattı.

Açıklamasında ayrıca Yüzyılın Anlaşmasına kesinlikle karşı olduğunun altını çizen Hamas, bu projeye karşı duracaklarını, bedeli ne olursa olsun hiç kimsenin projeyi hayata geçirmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Hamas’ın yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

-İşgalciyle ilişkileri normalleştirmeye karşıyız. Arap ve İslam ülkelerinden, parti ve örgütlerden bu kapıyı kapatmalarını istiyoruz.

-Kudüs Filistin’in ebedi başkentidir. Bu Filistin halkıyla ümmetin sabit hakkıdır. Bundan taviz verilemez. İşgalcinin Kudüs’te yaptığı icraatlar, Yahudileştirme ve yerleşke inşası, gerçekleri örtmedir ve yok hükmündedir.

-Yurdundan olmuş olan Filistinli mültecilerin ülkelerine geri dönme hakları doğal bir haktır. Bunu ilahi dinlerle beşeri kanunlar da desteklemektedir. Bu hak yok sayılamaz ve pazarlık konusu yapılamaz.

Filistin Yönetimi’ne bağlı güçlerin kadınları yerlerde sürüklemesine tepki gösteren Hamas: ‘Filistin Yönetimi güvenlik güçleri, halkın gördüğü zulmü hafife alıyor’

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkının Siyonist işgal güçlerinin zulümlerini, cinayetlerini, infaz ve baskılarını protesto etmek için dün Batı Yaka’nın birçok noktasında yaptığı protesto gösterilerine vahşi ve barbar bir şekilde müdahale edip göstericileri dağıtmasını sert bir delille kınadı.

Hamas sözcüsü Fevzi Burhum konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada Burhum, “Bu vahşi saldırılar şehitlerin kanını, Filistin halkının Batı Yaka’da işgal güçleriyle Yahudi yerleşimcilerden gördüğü her türlü zulmü ve baskıyı hafife almak anlamına geliyor” dedi.

Baskı ve saldırıların Filistin Yönetimi güçlerinin işgalcinin Batı Yaka’da halka ve kahraman direnişine karşı sürdürdüğü zulüm ve savaşın içinde olduğunun ve onlarla birlikte hareket ettiğinin işareti olduğunu belirten Burhum, bu tutumun işgalciye Batı Yaka’da zulüm ve cinayetler için alan açtığını; kadın, çocuk ve gençlere yönelik cinayetlerini sürdürmesi için de resmi ve açık bir izin olduğunu söyledi.

Hamas’ın kuruluş yıldönümünde dün Batı Yaka’da yapılan gösterilere müdahale eden Filistin Yönetimi’yle Fetih hareketine bağlı güçler sopa ve dipçiklerle göstericilere saldırıp kadınları yerlerde sürükledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *