BAE’den Papa ziyaretine övgü

BAE’den Papa ziyaretine övgü

Vatikan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus’un, 3-5 Şubat tarihleri arasında, ‘İnsan Kardeşliği’ konusunda yapılacak olan dinlerarası bir görüşmeye katılmak üzere, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’yi ziyaret edeceğini bildirdi.

Açıklamada, ziyaretin, Papa’nın Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid’in ve ülkede yaşayan az sayıda Katolik topluluğundan aldığı davetle gerçekleşeceği bildirildi.

Vatikan Sözcüsü Greg Burke, “Bu gezide, tüm iyi niyetli insanların barış için nasıl çalışabileceği ana konumuz olacak. Bu ziyaret, tıpkı 2017’deki Mısır ziyareti gibi Papa’nın dinlerarası diyaloğa verdiği önemi gösterecek. Papa Franciscus’un Arap ülkelerine gerçekleştireceği ziyaret, kültürlerarası etkileşim adına güzel bir örnek teşkil ediyor ” diye konuştu.

Açıklamada, ayrıca Papa’nın, dinlerarası barış çağrısında bulunmak amacıyla, Türkiye, Ürdün, Mısır, Bangladeş, Azerbaycan ve Filistin topraklarının ardından çoğunluğu Müslüman olan bir ülkeye gerçekleştireceği 7. ziyaret olduğu da vurgulandı.

BAE, ziyareti memnuniyetle karşıladı

BAE Devlet Başkanı Yardımcısı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum, “Ziyaret esnasında karşılıklı saygıyı derinleştirmeyi, dinlerarası diyaloğu güçlendirmeyi ve tüm insanlar arasında barış, huzur ve kardeşliği teşvik etmek için çalışmayı umuyoruz” sözleriyle Papa’nın ziyaretinden duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Papa’nın ziyaretine ilişkin olarak Twitter üzerinden bir mesaj yayınlayan Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid ise, “Papa, barış ve hoşgörünün sembolü dinlerarası kardeşliğin gelişmesi adına önemli bir figür. Halkların bir arada barış içerisinde yaşayabilmesi hususunda diyalog yolu arayacağımız bu tarihi ziyareti dört gözle bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan da Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan liderliğindeki BAE’nin, bu tarihi ziyarete verdiği önemi vurguladı.

Şeyh Abdullah bin Zayed, Papa’nın ziyaretinin, devletin bölge ve dünyada kardeşçe ve barışçıl şekilde bir arada yaşamanın temellerini destekleme ve tesis etme çabaları dahilinde geldiğine dikkat çekerek, Papa Faranciscus’un kendisine yapılan ziyaret davetini kabul etmesinin, bu çabaları ve dinlerarası diyalogu güçlendireceğini söyledi.

(Şarku’l Avsat)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *