Trump, Avrupa’ya operasyon mu çekiyor?

Trump, Avrupa’ya operasyon mu çekiyor?

Serdar Turgut’a göre, Amerika’da düzen değişirken özellikle Avrupa’daki müesses nizamın değişmesi için Beyaz Saray’dan düğmeye basıldı.

“Başkan Trump bir yandan Amerika’daki müesses nizamı temelinden yıkıp yerine yeni bir düzen getirmeye çalışırken bunun global ayağını da unutmadığını ileri süren Habertürk yazarı Serdar Turgut’a göre, “Amerika’da düzen değişirken özellikle Avrupa’daki müesses nizamın değişmesi için Beyaz Saray’dan düğmeye basıldı.”

Tüm dünyanın dikkatle takip ettiği Fransa’daki olayları yorumlayan Turgut, “İkinci Dünya Savaşı sonrasında oluşan dünya düzeninin Amerika merkezi Trump başkanlığında değişirken Avrupa ayağının da buna uyumlu değişime girmesi gerektiğine karar verildi. Bunun Avrupa açısından anlamı eskinin devletçi, sosyal demokratik ve sosyalist uygulamaları bazında oluşmuş demokrasilerin milliyetçi hatta neo-faşist eğilimli güçler tarafından ele geçirilip Amerika ile uyumu hale getirilmesiydi.” ifadelerini kullandı.

Habertürk‘te yer alan “Trump’ın gizli ve tehlikeli Avrupa operasyonu” başlıklı değerlendirmesinde Turgut, bu dönüşümün sorumlusunun ise Steve Bannon olduğunu, Trump ile aralarının bozulduğu görüntüsünün bir istihbarat oyunu olarak sahnelendiği görüşünde. Şöyle diyor Serdar Turgut:

Trump’ın eski başstratejisti Steve Bannon güya görüntüde Trump ile kavgalı ayrılmıştı görevinden.
Amerikan basını ikisinin arasının açıldığını bile yazdı.
Halbuki bu bir istihbarat oyunuydu.
Aslında neo-faşist global dönüşümün Avrupa ayağını koordine etmek görevi Steve Bannon’a verilmişti.
O neredeyse Avrupa’daki her güçlenen neo-faşist akımın arkasındaki gizli isim. Amerikan devletinin tehlikeli Avrupa oyununun koordinasyonunu o yapıyor.
Polonya’da da o var Almanya ve Fransa’daki hareketlerin de arkasındaki isim Steve Bannon.

PİS OYUN

Arada bir Avrupa ülke liderlerinden gelen sert Amerika tepkilerinin temelinde o pis oyunu görmeleri de yatıyor.
Ancak global göçmen sorunlarıyla da güçlenen bu akımlara eski düzenin liderlerinin karşı koyabilmeleri kolay gözükmüyor.

PARİS’TE YAŞANANLAR

Hatırlayın Trump ve ideolojisine en sert son çıkışı Fransa lideri Macronyapmıştı.
Yaptığı konuşmada Trump’ın yüzüne karşı milliyetçiliğin vatanseverlikten farklı olduğunu söylemiş ve oynanan pis oyunun farkında olduğunu ima etmişti.
O konuşmaya Trump direkt cevap vermedi ama sonra Macron’a çok ağır saldırıda bulundu.

YENİ PARİS KOMÜNÜ

Şimdi de o süreçten az bir zaman sonra Paris sokakları aniden Macron karşıtı gösterilerle ateşe büründü.
Elize Sarayı’na yürümek isteyen Macron karşıtı göstericiler sokakları bir süre Paris komününe benzeyen manzaralara büründürdüler.

Burada konuştuğum bazı uzmanlar bu göstericilerin arkasında Steve Bannon’un elinin de bulunduğunun neredeyse kesin olduğunu söylüyorlar.

DEMOKRAT PARTİ ‘DUR’ DİYEBİLECEK Mİ?

Trump’ın hem Amerikan merkezinde hem de Avrupa’da var olan düzene karşı bu pis oyununa Demokrat Parti içinde mutlaka dur denilmesi gerektiğini düşünenler var. Cumhuriyetçi Parti içindekiler ise pasifize edilmiş durumdalar.
Şimdi yeni yılda kongre açıldıktan sonra Demokrat Parti’nin güçlülerinin kontrol ettikleri Temsilciler Meclisi’nde bu konuda neler yapacağı merakla bekleniyor.
Aslında bu direkt global sonuçları olan sert bir Amerikan iç siyaset çatışması ve bu mutlaka 2020 başkanlık seçimi yaklaşırken ağır biçimde yaşanılacak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *