‘İsrail bir çiçek değil, bir çıbanbaşı’

‘İsrail bir çiçek değil, bir çıbanbaşı’

“Oysa ‘normalleşme’ sırasına girmiştik İsrail’le…” başlıklı yazısında Mustafa Kurdaş, İsrail’in son saldırıları üzerine kaleme aldığı yazısında, normalleşmenin İsrail’e mevzi kazandırdığını, Filistinlileri ise yalnızlığa mahkum ettiğini yazdı.

Milli Gazete yazarlarından Mustafa Kurdaş, bugünkü yazısının bir bölümünde İsrail ile atılan normalleşme adımlarını eleştirdi. İsrail’le mutabakatlar yapılırken, Gazze’ye de rahatlık ve konfor götürülecek aldatmacısı halklara yutturuluyordu diyen Kurdaş, bir garip oyunun sahnelendiğini belirterek, bütün anlaşmaların yırtılıp atılmasını önerdi.

Yazısının ilgili bölümünde şöyle diyor Kurdaş:

Önce Mursi’yi deviren Sisi yönetimi.. Sonra Mavi Marmara davalarını düşüren Ankara… Ve en son olarak da kendisine yeni bir yol haritası çizmeye zorlanan Riyad, İsrail’le normalleşme süreçlerini işletti. Bu üç ülkeyi irili-ufaklı kimi Müslüman ülkeler de takip etti. Çıbanbaşı olarak görülen İsrail birdenbire Ortadoğu’da açan güzel bir çiçek oluvermişti. Sanki İsrail’le birlikte Filistin, Gazze de huzur bulacaktı. İsrail’le mutabakatlar yapılırken, Gazze’ye de rahatlık ve konfor götürülecek aldatmacısı halklara yutturuluyordu. Biz rahatız ya, rahatlık Gazzelilerin de hakkıydı. Biz elektrikle yaşıyorsak, elektrik onların da hakkıydı. Bunun da yolu İsrail’le dostluktan geçiyordu.

Önce Kudüs’ümüzü çalmaya kalkıştılar ABD ile birlikte. Kudüs, İsrail’e başkent ilan edildi.. Normalleşmiştik ya hani denge politikasını hemen devreye soktuk. Madem onlar Kudüs’ümüzü gasp etmeye kalkışmıştı, öyleyse biz de Kudüs’ü bölebilirdik. Doğu Kudüs-Batı Kudüs diye ikiye böldük şehrimizi. Topladık bütün İslam ülkelerinin yöneticilerini ve resmen; Batı Kudüs sizin olsun dedik. Filistin’e ve Kudüs’e İsrail vizesiyle gidebiliyorken, Mescid-i Aksa’ya İsrailli askerlerin müsaadeleriyle girebiliyorken söyledik bunları. Kendimizi ve halklarımızı kandırıyorduk aslında.

Yöneticilerimiz seçilmiş ağdalı cümlelerle yine güzel güzel kınadı İsrail ve Amerika’yı… Trump bir çılgın, bir deliydi; İsrail ise bildiğiniz gibi işte. İsrail mevzi kazanıyor, istediğini alıyor; bizim yöneticilerimizse nutuklarla, yalancı söylev ve çıkışlarla durumu kurtarıyordu. Anlayacağınız bir garip tiyatro hatasız sahneleniyordu.

ÇİÇEK DEĞİL ÇIBANBAŞI

Filistin mi! Biz normalleştikçe İsrail’le, Filistinlileri de yalnızlığa mahkûm ediyorduk. Gönlümüz onlarlaydı, ama aklımız ve fikrimiz İsrail’le. Kudüs krizinden sonra bir kez daha çiçek değil çıbanbaşı olduğunu gösterdi İsrail. Her zaman yaptığını yaptı ve bir kez daha saldırdı yalnız sandığı Gazze’ye. Unuttukları bir şey vardı ki, yalnız sandıkları o topluluk inanmış, mücahit bir topluluktu. Allah’ın (c.c.) yardımıyla planlanmış büyük bir İsrail saldırısı bir zafere dönüşmüştü…

Bu sevince bir sevinç de bizim katmamız lazım. İsrail’le “normalleşme” adına yapılmış ne kadar anlaşma varsa hepsini yırtıp atmamız lazım. İşte o zaman ülkemiz sınırları içerisindeki Filistin sevdalıları da kardeşlerinin sevinç nidalarına ses katar…

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *