Fransızlar Trump’ın sözlerini sineye çekti!

Fransızlar Trump’ın sözlerini sineye çekti!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Trump’ın Fransızları ti’ye alan mesajlarına verdiği yanıtta bu mesajlardan rahatsız olmadığını, Fransa’nın, bağımsızlık savaşı sırasında ABD’nin yanında olduğunu hatırlattı.

‘Trump, Amerika’da iç çevreye oynuyor!’

Fransız Cumhurbaşkanı Macron, katıldığı bir televizyon programında konuyla ilgili konuştu ve müttefik olmanın bağımlı devlet olmak anlamına gelmediğini söyledi.

Amerika’nın Sesi’nin aktardığına göre Macron, Trump’ın Amerika’daki iç çevreye oynadığını belirtti ve uzun dönem müttefiklikte karşılıklı saygının önemine vurgu yaptı.

Trump’ın tweet mesajlarından rahatsız olmadığını söyleyen Macron, Fransa’nın bağımsızlık savaşında Amerika’nın yanında olduğunu da hatırlattı.

Fransa hükümet sözcüsü: Nezaket daha uygun olurdu

Gün içinde Fransa hükümet sözcüsü Benjamin Griveaux Trump’ın mesajlarının Fransa’nın 2015’teki terör saldırılarında hayatını kaybeden 130 kişinin yasını tuttuğu sırada atıldığını hatırlattı ve Trump’a hitaben “ortak nezaket daha uygun olabilirdi” ifadesini kullandı.

Griveaux ayrıca Macron’un da haftalık kabine toplantısında “Diplomasi Twitter yoluyla değil karşılıklı görüşme yoluyla yapılır” sözlerini aktardı.

Trump Macron’u hedef almıştı

Trump ve Macron Cumartesi günü Paris’teki törenler öncesinde bir araya gelmişti. Başkan Trump, haftasonunda Paris’te Birinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 100’üncü yıldönümü törenleri öncesinde Macron ile bir araya gelmişti. Trump, törenlerin ardından Salı günü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u Twitter aracılığıyla eleştiri yağmuruna tutmuştu. Trump mesajlarında Macron’un ‘Avrupa savunma gücü’ kurulmasını talebini, Fransa’nın ABD şaraplarına uyguladığı gümrük vergilerini ve Macron’un kamuoyu destek oranını hedef almıştı.

Trump’ın Paris’teki davranışları Fransa ve dünya basınında eleştirilmesine neden olmuştu. Başkan’ın Twitter mesajlarının ise buna bir tepki niteliğinde olduğu düşüncesi hakim.

Trump’ın “Fransa’yı Yine Harika Yapın” şeklindeki Twitter mesajı sosyal medyada Fransızları da harekete geçirdi. Fransız futbolcular ve atletler kazandıkları zaferleri hatırlatan mesajlar paylaştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *