Çavuşoğlu: ‘Medeniyetler İttifakını yeniden canlandıracağız’

Çavuşoğlu: ‘Medeniyetler İttifakını yeniden canlandıracağız’

Tunceli’de Munzur üniversitesinde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin diplomaside etkin bir çalışma içinde olduğunu belirterek, önümüzdeki pazartesi New York’ta olacaklarını ve Medeniyetler İttifakı’nı yeniden canlandıracaklarını söyledi.

Çavuşoğlu, Tunceli Munzur Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dış politikası ve uluslararası meselelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AA’nın haberine göre Mevlüt Çavuşoğlu, “Medeniyetler İttifakı” ve dünyadaki yabancılaşma konularına da değinerek şöyle konuştu:

“Önümüzdeki pazartesi New York’ta olacağız. İspanya ile Medeniyetler İttifakı girişiminin eş başkanlığını yapıyoruz, bunu yeniden canlandıracağız. Sözlerimin başında söylediğim üzere, aşırı akımların önüne geçmek için, medeniyetler ve kültürler arası diyaloğu dini boyutuyla beraber canlandırmak için ve aşırı akımların önünü kesmek için biz artık bu ittifakı yeniden canlandıracağız. Bugün biz bu adımları atmazsak, bu trendleri tersine çevirmezsek, korkarım özellikle Avrupa ve dünya, İkinci Dünya Savaşı öncesi duruma gidecektir. Aşırı ve ırkçı akımların kurbanı olacaktır.”

Çavuşoğlu, “Avrupa’da 12-13 sene Avrupa Konseyi ve diğer örgütlerde de görev yapmış ve tüm bunları yerinde izlemiş bir kardeşiniz olarak söylüyorum, sadece Dışişleri Bakanı olarak söylemiyorum. Biz bunlara ne olursa olsun diyemeyiz. Ön alıcı adımları atmamız lazım.” değerlendirmesini yaptı.

Golf sahasının temeli atıldı

Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu daha sonra, üniversite kampüsünde yapımına başlanan mini golf sahasının temel atma törenine katıldı. Vali ve Belediye Başkan vekilinin katıldığı törende, inşaatın kısa sürede bitmesinin planlandığı ifade edildi. Yapılan konuşmaların ardından mini golf tesisinin temel atma töreni gerçekleştirilirken golf hocaları da deneme atışları yaptı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *